Mesajı Okuyun
Old 18-02-2011, 16:45   #2
av.kadirpolat

Alıntı:
Yazan Av. Hamza
İyi Günler;(A) tapuya kayıtlı bir taşınmazını tapu dairesinde resmi memur ve resmi senet ile (B) ye satıyor. tapu satış sözleşmesinde de (A) parasını nakden ve peşinen aldığını yazıp imzalıyor. Tapu B adına bu şekilde tescil ediliyor. A, aradan 6 ay geçtikten sonra B aleyhinde savcılığa şikayette bulunup dolandırıldığını ve B nin kendisine para ödemediğini söylüyor. B, emniyetteki ifadesinde A ya para ödemediğini, taşınmazın üzerindeki ipoteği kaldırması halinde para ödeyeceğini söylüyor. Savcılık takipsizlik kararı veriyor. A şimdi alacak davası açıyor. Tapu da yapılan satış sözleşmesinde (resmi senette) A nın paramı aldım diye imza atması mı üstün gelir? B nin emniyette para ödemedim diye ikrar etmesi mi üstün gelir? ispat nasıl olmalı (yazılı belge vs) varsa bu hususta içtihat çok iyi olur.ilginize teşekkür ederim.

Sayın meslektaşım,

Benzer iki davayı görmüştüm. Biraz farlıydı ama birinde emniyet ifadesi birisinde de savcılık ifadesi vardı. Mahkeme huzurunda verilmeyen beyanlar, mahkeme dışı ikrar olduğundan; yan delil niteliği kazanacak ve bu konuda dinletilecek tanıklarla birlikte verilmiş olunan ifade ile alacak durumu ispatlanacaktır, diye düşünüyorum.