Mesajı Okuyun
Old 18-02-2011, 15:59   #4
üye11333

Varsayılan varlık yönetim şirketinin davayı takip etme hakkı

Asliye ceza'da görülen davanızın müştekileri alacaklı/alacaklılardır, sanığı ise alacaklısına zarar vermek amacıyla mal varlığını eksilten kimsedir. Davanın açılması için savcılığı suç duyurusunda bulunan alacaklı borçludan alacağını alamadığını ispat etmiş olmalıdır. C.savcısı aldığı bu dilekçe üzerine müştekinin şikayet edilen hakkında açmış herhangi bir takibi olup olmadığına bakar. Sanık, alacaklısını zarara uğratmak maksadıyla mevcudunu eksiltmek suçundan açılan dava devam ederken hüküm verilmeden evvel suça konu eylemin temelini oluşturan dosyadaki borcun tamamını faiziyle ve icra masraflarıyla birlikte öderse mahkeme sanık hakkında açılan “Davanın düşmesine” karar verir. Eğer sanık borcu hükümden sonra bütün ferileriyle birlikte öderse Mahkeme ek bir kararla sanık hakkındaki davanın veya cezanın (Hüküm kesinleştikten sonra ödeme halinde) düşmesine karar verir. Açılan davanın düşme ihtimalleri yukarıda belirttiğim hallerde mümkün olduğuna göre bu durumda da sanık söz konusu parayı ödediğinde alacaklı temlik sözleşmesine göre eğer varlık yönetim şirketi olacaksa o zaman varlık yönetim şirketinin davayı takip etme hakkının kaçınılmaz olduğu ortaya çıkar.