Mesajı Okuyun
Old 15-02-2011, 14:58   #1
Av. Ekinekin

Varsayılan İş Kazasinda Husumet Ve Davalinin Mallarina Tedbir

Merhabalar,
A şahıs şirketi ile B sitesi yönetimi, B sitesinin kuyusunun bakımı için aralarında anlaşmışlardır. (Yazılı sözleşme var mı bilmiyorum.) A şirketi, işi C şahıs şirketine vermiştir.(Aralarında herhangi yazılı bir sözleşme yok.) C şirketinde sigortasız çalışan işçi müvekkil bu onarım sırasında iş kazası geçirerek %46 özürlülük raporu almıştır. İş kazasından dolayı fazlaya ilişkin haklarımızı saklı tutarak maddi tazminat davası açacağız. Sorularım ise şöyle;
* Öncelikle site yönetiminin dava ehliyeti olmadığı için ve sözleşmeyi yapan yöneticinin ismini de bilmediğim için davalı olarak site yönetimini göstermeli miyim? Site yönetimin davalı olarak gösterirsem davalı olarak B sitesi yöneticiliği mi demeliyim? Müvekkil oldukça mağdur olduğu için davanın husumetten reddedilip bir de vekalet ücreti ödemesi istemiyorum.
* Diğer sorum ise, dava açmadan konuyu halletmek istememize rağmen şirketler çok düşük bir meblağ teklif ettiler. Dava açılırsa da sonuçta 3-4 yıldan önce bitmeyecektir. Bu süreç içerisinde gerek şahsi mallarını, gerekse şirket mallarını devredeceklerini, kazansak bile tahsil kabiliyetinin olmayacağını açıkça söylediler. Gerçekten de iki şirkette çok köklü şirketler olmadığı için, kaçacaklarını da biliyorum. Bir iş hakimine sorduğumda ise, bu tür davalarda tedbir kararının verilmediğini söyledi, bu durumda ne yapabilirim?
Şimdiden teşekkür ederim.