Mesajı Okuyun
Old 15-02-2011, 10:47   #3
Av.Mehmet Saim Dikici

Alıntı:
Yazan gencerx07
müvekkilime iki milyon bedelli bir ödeme emri tebliğ ediliyor ev adresinde. ev adresi ve müvekkilimin adı ödeme emrinde var ve doğru. fakat ödeme emrinde ki esas numarasına ait herhangi bir dosya olmadığı gibi alacaklı tarafda avukat ismide yanlış. yani ne öyle alacaklı bir şirket var nede avukat. açık bir şekilde sahte ödeme emri düzenlendiği aşikar. bunun amacı ne olabilir. müvekkilime gelen ikinci ödeme emri bu sahte düzenlenmiş şekilde. ne amaçla yapılabileceğini bulamadım çünkü müvekkilin de üzerine kayıtlı hiç bir şeyi olmadığı gibi maddi durumu da iyi değil. fikir sahibi olan veya tecrübe edinmiş meslektaşlarımız varsa bilgilerini benimle paylaşırsa sevinirim. savcılığa şikayet dışında alınacak bir önlem var mıdır acaba?

1.) Ödeme emrinde yazan dosya numarası (zayıf bir ihtimal de olsa) belki hatalı yazılmış olabilir. Esas defterinden de kontrol ettiniz mi?

2.) Söz konusu şirketi Ticaret Sicilden araştırdınız mı? Böyle bir şirket ticaret sicilde de mi kayıtlı değil?

3.) Müvekkilinizin gerçekte böyle bir borcunun olup olmadığını belirtmemişsiniz. (Gerçi çok fakir demişsiniz. Buradan böyle 2.000.000 TL'lik büyük tutarda bir borcunun olmayacağı da çıkarılabilir)

Müvekkilinizin böyle bir borcu yoksa ve gerçekten çok fakirse sonuç alınmayacağı baştan belli bu takibin tek anlamı şu olabilir:

Böyle bir şirket gerçekte varsa şirket için hayali alacaklar yaratıp, icradan tahsil edilemediği cihetle aciz vesikasına bağlanarak vergiden düşülmek amaçlanmış olabilir. (Ki Vergi dairelerinin bu kadar tongaya basacaklarına da ihtimal vermiyorum ama hani yine de ihtiyaten aklıma bu ihtimal geliyor sadece...)

Not: Savcılık şikayeti yanında Ticaret Sicil ile müvekkilinizin bağlı bulunduğu Vergi Müdürlüğüne de durumu anlatır bir dilekçe sunmanızda yarar görüyorum.