11-02-2011, 11:18
|
|
|
Nafaka artırımı davasında beyan edip beyanını yerine getirmeme
2005 yılında anlaşmalı şekilde boşandık .94 doğumlu bir oğlumuz var,bende kaldı ,babasıyla o şekilde anlaştık.150 tl aylık nafaka belirlendi. ve 2010 yılına kadar artış davası açmadım fakat son 10 ay bu parada ödenmedi.kamuda çalıştığından icraya verdim maaşından kesildi birikmişler ve aylık 150 tl Aynı zamanda nafaka artırım davasıda açtım 2010 mayıs ayında ,ocaktaki mahkemede anlaştık şubat ayından itibaren maaş hesabıma yatıracağına dair mahkeme kağıdında da yazıyor beyanı(400 tl olarak ).şu anda bu ay ödemeyeceğini çünkü o birikmiş icraya kesilen paranında kesildiğini ikisini aynı anda ödemeyeceğini söyledi.Ancak anlaşma yaptığımdan (yüzünü görmemek adına)davayı açtığım mayıs 2010 dan 2011 ocak ayına kadar artış farkınıda almamayı kabul etmiş sayıldım.Yatırmadığı takdirde beyanını yerine getirmediğinden mahkemenin devam etmesi için tekrar bişeyler yapabilirmiyim.Fakat kararı 15 gün sonra gidip onaylattırdım bunun dönüşü olabilir mi?Aradaki farklarıda almak istiyorum. Teşekkürler...
|