Mesajı Okuyun
Old 06-02-2011, 12:25   #10
av.murat kılıç

İcra memurlerları haciz arabasında polis alacak olanlara soruyor polis alacakmısınız diye. Herkes polis istemiyor. Çünkü polis alanların 30tl ile 50 tl arasında verdiklerini biliyorum. İcra memurları ve polisler alacağın tahsilinde alacaklı tarafa yardımcı olduklarını düşündüklerinden olsa gerek bahşiş adı altında para alıyorlar. Klasik devlet memuru işlevinden çıktıklarını düşündüklerinden olsa gerek. Klasik memurlar masa başında bir kaç iş yapıp akşam ediyor halbuki biz sahada can güvenliğimizi tehlikeye atıp haciz yapıyoruz diye düşündüklerini tahmin ediyorum. Bu durum ne zaman düzelir bilinmez. Ancak alacaklı taraf vermezse sevimsiz adam olur ve sonraki işlerinde duraksama olma ihtimalide olabilir. İcra memurları onunla hacize çıkmak istemezler. Verenlerin işleri güleryüzlükle her zaman daha çabuk hallediliyordur diye düşünüyorum.
Geçenler icra ceza mahkemelerinin birinde borçluya çıkan hapis kararından feragat etmek gitmiştim. Müdire hanım bana çıkıştı; ya neden hapis kararı çıkartıyorsunuz, neden vazgeçiyorsunuz? dedi. Bende kibarca sizi ilgilendirmez dedim. Müdire hanımın derdi malumdur. Ama ben anlamamazlıktan geldim. Sonra biz 3 gün içinde feragati yaparız dedi. Bende o icralarda olur 3 günlük süre mahkemelerde geçerli değil dedim. Ben feragatimi yapayımda sen istersen 3 gün sonra düşüm kararı yaz dedim. Sonra borçlu şikayet ederse ben karışmam dedim.
Sanırım düşümü hemen yaptı. Kısacası alacağın tahsili işlemlerinde kanunun verdiği görevleri yaparak alacaklı tarafa yardımcı olanlar kendilerine de burdan bir pay verilmesini istiyorlar. Versen suç vermesen kabahat. İki arada bir derede kaldık sonuçta.