Mesajı Okuyun
Old 04-02-2011, 23:55   #2
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan ENDİŞELİ...
merhabalar..TEMMUZ 2010 ALMANYADA BOSANDIK.HERİKİMİZDE TC VATANDAŞIYIZ.ALMANYADAKİ BOSANMA DAVASINI ESİM ACTI BENDE İTİRAZ ETMEDEN,NAFAKADA İSTEMEDİM BOSANMAYI KABUL ETTİM...SORUN ŞU:ESKİ EŞİM ALMANYADA BOSADI FAKAT TURKIYEDE BANA HİCBIR KONUDA YARDIMCI OLMACANI BEYAN ETTİ.HATTA TEBLİKATI KONSOLOSLUKTAN ALMICANI VE TRDEKİ DURUSMAYA GELMİCENİ SÖYLEDİ..BUDURUMDA BEN HEP EVLİMİ KALICAM..KENDİSİ DURUSMAYA GELMEZ VEYA TEBLİKATI ALMAZ İSE.ACIK ADRESİ VAR ELİMDE.TURKIYEDE TANIMA TENFİZ DAVASI ACTIM.KESINLESMIS KARARI TERCUMESİ ILE BIRLIKTE TESLİM ETTİM.YANİ TRDE 25.EKİM.2010 DAVAMI ACTIM......2KERE DURUSMA GUNU ERTENDİ..HAKIM HASTA OLDUGU ICIN.UMARIM SUBAT SONU OLAN DURUSMADA BARİ TEBLİKATI ARTIK ALMANYAYA GONDERIRLER..CUNKU TEBLIKATIN GİDİP GELMESININ 8 AY SÜRDÜĞÜ DOGRUMUDUR ACABA?..KUCUK BİR SEHIRDE YASIYORUM.BOSANMAM NEZAMAN BİTER.EN GEC..BIRDE BOSANMA DILEKCEMIN ALMANCAYA CEVRILMESI SARTMI?ESIM TC VATANDAŞI.TANIMA TENFİZ ADIM ADIM NASIL İŞLİYOR.AYDINLATIRSANIZ SEVINIRIM.ESIM OLAKI GELIR BOSAMIYORUM DERSE NE OLUR.BEN TRDE BİRAN ÖNCE BOSANMAK İSTİYORUM.CUNKU IKI EVLADIM VAR İLK ESIMDEN.VE BABAM VEFAT ETTI EVLI GOZUKTUGUM ICIN BABAMIN MAASINI ALAMIYORUM.MADUR OLDUM.TESEKKURLERRR

1.) Tanıma davası açmışsınız; yabancı mahkeme kararının Türkiye'de geçerli olması için açılması gereken bir davadır. Doğru bir dava açmışsınız.

2.) Eşiniz yurt dışında yaşadığı için tebligatın Almanya'daki adresine gönderilmesi gerekiyor. Bu tebligat Dış İşleri Bakanlığı kanalıyla yapıldığı için uzun zaman alıyor. Bazen 6 ay bazen 8 ay sürebiliyor.

3.) Yurt dışına yapılacak tebligatların ve tebligat zarflarının o ülkenin diline çevrilmesi gerekmektedir.

4.) Eşiniz, "ben boşanmaktan vazgeçtim" diyemez. Almanya'daki mahkemede eşiniz veya avukatı davaya katılmış ve karar kesinleşmiş ise, buradaki mahkeme tanıma kararı verir. Tanımama halleri kanunda sayılı istisnai haller olup, sizin olayınızda tanımamayı gerektiren bir durum göremiyorum.

Davanızı mutlaka bir avukat ile takip ediniz.

Kolay gelsin.