Mesajı Okuyun
Old 01-02-2011, 16:10   #12
av.kadirpolat

Alıntı:
Yazan av.yağmur deniz
Habibe Hanım haklı sebebi ispatımız zor çünkü bu durumda 4 kardeş var.Yeni öğrendiğini...vs.ileri süremeyiz.Ancak müvekkilem için babalığın tespiti yoluna gidemezmiyiz.yapmış olduğum araştırmalarda eski yasanın 249 maddesine nesebin tashihi herzaman mümkündü. bu tür durumların yaygınlığı nedeniyle yasa cevaz veriyordu.Şimdi müvekkilim için tespit davası açsam ve babasının kim olduğunu tanıkla ispat etsem ki halaları ve amcası tanıklık edecek sonra ise soyisim değişikliği davası açsam müvekkilim kızlık soyadını babasının soyadı olarak değiştirsem olmazmı sırf hakdüşürücü süre nedeniyle bu hak kaybının telafisine bir olanak yokmudur.

Yagmur hanım, babalık davasının belli sürelere sıkıştırılmasının mümkün olmadığına dair sanırım ama emin değilim, bir yerde bir bilgi okumuştum. Nihayetinde bundan doğacak hakkaybınızı sebep gösterebilirsiniz.

Benim teklif ettiğim yolda, müvekkiller babalarınınn nüfusunda idi, anneleri AYŞE olarak yazılı idi ama hangi ayşe belli değildi.

Ben davamda, ayşenin, ...TC nolu ayşe olarak tespitini yaptırdım. Ayşenin nüfusuna şerh düşüldü. Veraset çıktığında, onlarda mirascı görülüyor.

Ama bu yöntem işinizi görür mü görmez mi bilemiyorum ama, benim işimi görmüştü.