Mesajı Okuyun
Old 31-01-2011, 13:22   #3
Av.Fatih Davran

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan oğuz hukuk
Öncelikle herkese merhabalar;

Yazdığım başlık daha önce sitede epey tartışılan konulardan birtanesidir.Aynı durum şu an bizim başımızda mevcut, müvekkil noter satışı ile kaskogan aracı aldıktan bir hafta sonra aracın eski maliki şirket batıyor ve bugüne kadar yaklaşık 49 tane haciz konuluyor.Bu hacizlerin bir çoğu şehir dışı hacizler.

Benim tartışmaya açmak istediğim mevzuu şu; Biz hacizleri kaldırmak adına her bir dosyanın alacaklı vekilini tespit ettik ve onlarla birbir görüştük, bazıları kabul etti hacizleri kaldırdı, bazıları da dava açın diyerek talebimizi ret etti.Şu an yaklaşık 24 tane haciz var ve her geçen gün yeni bir haciz daha konuluyor.İstihkak prosedürü için mahkemeleri aradık birçoğu yargılama gideri ve vekalet ücreti vermeyeceklerini ifade ettiler.Biliyorsunuz ki istihkak davası nispi harca tabi,yani her birine dava çacak olursak bizim buraların meşhur bir sözü olan "attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değmeyecek"bir durum oluşacak.
Siz sayın meslektaşlarıma soruyorum; daha pratik bir yol aklına gelen var mı? benim aklımda aslında nekadar mantıklı tartışılabilir ama TESPİT davası açmak var, ilgili aracın 3. şahsa ait olduğuna dair bir karar alınabilse, ve tüm dosyalarla bir üst yazı ile gönderilse hem daha az masraf hem de zaman kaybı olmamış olur diye düşünüyorum, görüşlerinizi bekliyorum.

noter satışı ile mülkiyet alıcıya geçtiğine ve bu yasal bir gerçeklik olduğuna göre, tespit davasına gerek olmadığını düşünüyorum.. bence hacizlerin kaldırılması talepli dilekçenize noter satışının onaylı bir suretini ekleyip, her bir dosyaya sunun..kimi icra müdürü talebinizi kabul edip haczi kaldırabilir, red kararlarına karşı ise mecburen dava yoluna gitmelisiniz..sürekli yeni hacizlerin eklendiği bir durumda ise işinizin zor olduğu aşikar, Allah kolaylık versin meslektaşım..