27-01-2011, 12:11
|
|
|
İcra Ceza Mahkemesinin Tahhüdü İhlal Nedeni ile KEŞFİ
Merhabalar Değerli Meslektaşlarım.Bugün başıma ilginç bir olay geldi Sizinle paylaşmak istiyorum.
Bugün İcra Ceza Mahkemesinde Tahhüdü İhlal duruşmam esnasında Taahhüdünü ihlal eden sanıkda geldi.
Sanığın kimlik bilgileri alındıktan sonra sanığın savunmasına geçildi.
Sanık Savunmasında ''Çiftçilik ve balıkçılık yaptığını,ödeme taahhüdünü imzalarken elindeki işe güvenerek taahhütte bulunduğunu, sanığın ekin yaptığı tarlayı su bastığını, hava koşulları iyi gitmediği için balık avınada çıkamadığını '' belirtmiştir.
Bunun üzerine Mahkeme '' sanığın ürün ektiği taşınmazın su baskını nedeniyle kullanılabilri nitelik taşıyıp taşımadığını belirlenmesi bakımından KEŞFE karar vermiştir.
1-) İcra mahkemeleri gibi dar yetkili mahkemelerin taahhüdü ihlal gibi şekli bir suçtan dolayı KEŞİF kararı vermesi doğrumudur ? Doğruysa Neden ? Yargıtay Kararları ışığında açıklarsanız sevinirim.
2-) Değerli Meslektaşlarımın Bulunduğu illerde veya ilçelerde icra ceza hakimlerinin böyle bir uygulaması ile karşılaşıyorlar mı ? Karşılaşan varsa böyle bir ara karara itiraz eden meslektaşım var mı ? Eğer itiraz eden meslektaşım varsa ne şekilde karar verilmiştir.?
3-)Ben bu karara '' ara karardan dönülmesi için İTİRAZ ETMEYİ '' düşünüyorum.Sizlerin bu konuda değerli görüşlerini bekliyorum.İtiraz etsem bir sonuç çıkarabilirmiyim acaba...
Açıklarsanız çok sevinirim.
Teşekkürler
Saygılar...
|