Mesajı Okuyun
Old 26-01-2011, 11:40   #14
avukatkenan

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Cengiz Aladağ
Sayın Kılıç,
Avukatlar, avukatlığı bırakabilirler, başka bir işe (örneğin memurluğa, hakimliğe vb.) geçebilirler, hatta ölebilirler. Ama üstlendikleri işi kendileri ya da yetkilendirdikleri bir başka avukat aracılığı ile tamamlamışlarsa, avukatlık ücretine hak kazanırlar.
Sorunuzda, müvekkiliniz avukatın memurluğa geçişinin, avukatlık ücretinin ödenmemesi için bahane olarak kullanıldığı anlaşılıyor. Oysa sulhnamelerin imzalanması ile iş tamamlanmıştır. Müvekkiliniz avukatın o sırada memur olması, kendisi ile memurluk yaptığı idare arasındaki bir sorundur; iş sahiplerini ilgilendirmediği gibi, işin tamamlanmasını (paranın ödenmesini) de engellememiştir.
Ayrıca anladığım kadarı ile, azilnamede bir azil nedeni gösterilmemiş, daha sonra vekalet ücreti davasında bu hususlar ileri sürülmüştür. Oysa azilnamede bir azil nedeni gösterilmemişse, azil haksızdır; sonradan bir azil nedenine dayanılamaz. Kaldı ki, dayanılan azil nedeni de yukarıda açıkladığım üzere, haksızdır.
Müvekkiliniz avukat, vekalet ücretine hak kazanmıştır.

Sayın armağan bey konuyu güzel irdelemiş bence..Sulhnameler imzalandığında avukat olmayan müvekkilinizin alacağı vekalet ücreti alacağından çıkıp vekaletsiz iş görmeye dönmüştür.