Mesajı Okuyun
Old 25-01-2011, 00:10   #6
Gemici

Alıntı:
Yazan Av.H.AtılAyaydın
Yargıtay Kararına rastladım, kararda özetle "annenin yurt dışında yaşaması nedeniyle , Türk Vatandaşı olan çocuğun , Türk geleneklerine göre yetişemeyeceği gerekçesiyle velayetin babaya verilmesi" şeklindeydi.

Alıntı:
Yazan Av.H.AtılAyaydın
Affınıza sığınarak bu konuda biraz "hemcinsinizi kollama" sezdim Suna hanım Sonuçta biz müvekkilimizin menfaatini korumaya çalışıyoruz, tabi ki annenin de veya babanın böyle bir hakkı olup olmadığını tartışabiliriz, ancak burada önemli anne veya babanın değil çocuğun menfaati..

Sayın Av.H.AtılAyaydın,

1.ci alıntıda Yargıtay, ikinci alıntıda sözünü ettiğiniz, 'çocuğun menfaati'ni mi düşünmüş sizce? Çocuğun menfaati vatandaşı olduğu devlet geleneklerine göre yetişmesinde mi olur sadece?

2.ci alıntıda 'sonuçta biz müvekkilimizin menfaatini korumaya çalışıyoruz' diye belirttikten sonra 'önemli olan anne veya babanın değil çocuğun menfaati..' diye belirtiyorsunuz.
Çocuğun vekili olmadığınız varsayımından yola çıkarak soruyorum: çocuğun menfaati ile müvekkilinizin menfaati aynı mı? Çocuğun menfaati ile müvekkilinizin menfaati aynı olmadığı zaman, önemli olanın çocuğun menfaati olduğu saptamasına sadık kalarak, müvekkilinizin menfaatine ters düşen bir tavır mı takınırsınız?

Saygılarımla