22-01-2011, 01:03
|
|
|
Ben Ankara Hukuk'ta öğrenci iken Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk bir konferans için okulumuza gelmişti. Ve kendisi de bize bir anısını anlatmıştı Sami Selçuk bir adliyeye ziyaret için gittiğinde ona oradaki bir hakimi kendisine çok övmüşler. Bu hakim tüm dosyaları aynı yıl içinde çözüyormuş. Diğer yıla devreden dosyası bulunmuyormuş demişler. Bunun üzerine Sami Selçuk o hakimi merak etmiş ve yanına çağırmıştı. Ve bunu nasıl yaptığını sormuştu. O hakimde Sayın Sami Selçuk'a ben duruşmaya gireceğim dosyalar hakkında bir gün önceden sorular çıkartıyorum ve duruşmada da sanıklara aynı soruları soruyorum ve bu nedenle de davalar uzun sürmüyor. Aynı yıl içinde bitiyor demişti. Sayın Sami Selçuk'ta o hakimi azarlamıştı. O Hakime çok kızgın bir ses tonuyla sen bu şekilde duruşma başlamadan önce sanıklar hakkında vereceğin kararı kafanda çok önceden belirliyorsun demişti. Sami Selçuk'un bize anlattığı ceza mahkemesindeki hakim ile bu hakim aynı hakim mi bilemiyorum. İnşallah aynı hakim değildir.
Hakim Ahmet Korkusuz'un söyledikleri cidden çok güzel. Geç gelen adalet adalet değildir ama sırf elindeki dosya hemen bitsin diyede acele edilirse de adalet tecelli etmez. İnşallah bu hakim dosyalar hakkında gereği gibi inceleme yapıyordur.
|