Mesajı Okuyun
Old 17-01-2011, 12:27   #1
Avukat Tekin

Varsayılan Kararın kesinleşmesinden sonra vekilin istifası

Sayın meslektaşlarım acil olarak Yargıtay İçtihadına ihtiyacım var.
Konu şu: İmza itirazı üzerine İcra Hukuk Mahkemesi tarafından karar veriliyor. Karar borçlu lehine, yani imzanın sahte olduğuna dair.
Söz konusu karar davalı/alacaklı vekiline tebliğ ediliyor ve aradan 2 aya yakın süre geçiyor. Biz karara kesinleşme şerhi almak için kaleme gittiğimizde müdür bize "Bugün davalı vekilinin istifa dilekçesi bize geldi. O sebeple kararı davalı asile tebliğe çıkartacağız" dedi.
hakime Hanımla görüştük ve o da aynı fikirde. Kendisine, istifadan önce yapılan usuli işlemlerin tekrarlanamayacağını, aynı durumda örneğin 6 ay önce kesinleşmiş bir kararla ilgili bir vekil istifası gelirse bu durumda haksız yere davanın taraflarından birine temyiz hakkı sağlanmış olacağını v.s. bildirdik ancak hakime hanım mutlaka bu konuda Yargıtay Kararı istiyor.
Yani bu konuda Yargıtay kararı bulmam lazım. Hakime Hanım "Öğleden sonra buna dair bir karar getirirseniz karara kesinleşme veririm yoksa asile tebliğe çıkartacağım" dedi.
Araştırmalarıma göre YHGK 31.12.2008 tarih 2008/1-772 Es. 2008/790 Kr. sayılı karar buna benzer nitelikteymiş ama ben metni bulamadım. Bu kararı (eğer tahmin ettiğim gibi bu nitelikte bir karar ise) ya da benzer bir başka karar metnini alabilirsem çok sevnirim.

Özetle; "Kararın vekile tebliğinden sonra ve temyiz süresi de geçmişken vekilin istifası kararın kesinleşmesini engellemez" niteliğinde bir karar lazım bana.
Şimdiden teşekkür ederim.