Mesajı Okuyun
Old 12-01-2011, 14:34   #8
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.metinmso
Yeni başlık açmaya gerek duymadım küçük bir şey soracağım için.

Müflis X A.Ş. adına kayıtlı taşınmaza ilişkin Asliye Hukuk Mahkemesi'nde "hisseye tekabül eden dükkanın davacı (A) adına kat mülkiyetine geçildiğinde Tapuya kayıt ve tesciline" şeklinde bir karar verilmiş ve bu karar kesinleşmiş.

Tapu, İflas Dairesi'ne müzekkere göndermiş ve "hükme uygun olarak iflas masasınca şirketi temsile yetkili kılınacak, işleme iştirak etmek üzere bir kayyumun tayin edilmesi"ni talep etmiş.

İflas Müdürlüğü ise cevabi yazısında "müdürlük tasfiye dosyasının yönetmeliğin 101. md. göre işlemden kaldırılmış olup; iflas müdürlüğünün kayyum tayin etme yetkisi bulunmamakta olup, M.K. hükümlerine göre Kayyum tayini davası açması için ilgiliye yetki belgesi verilmesi müdürlüğünüz görevi dahilindedir." şeklinde beyanda bulunmuş.

101. md metni: Madde 101 - Aciz vesikası verilen takip dosyalarının üzerine aciz vesikası verildiğini belirten bir kayıt düşülür. Bu dosyalar yirmi yıl boyunca saklanır.


A şahsı vefat etmiştir.

Öncelikle iflas idaresinin beyanı, daha doğrusu yorumu doğru mudur?

Doğru ise; söz konusu taşınmaz mirasçılarına geçecekti. Şimdi bu başvuruyu mirasçılardan sadece birisi yapsa ve yetkiyi alıp davayı sadece o açsa yeterli olur mu yoksa hepsinin başvurucu ve davacı olması gerekir mi?


Konuya hakim olan meslektaşlarımın ipin ucunu verirse sevinirim.

Tüm mirasçıların veya bunların yetki verdikleri tereke temsilcisinin ilgili iflas müdürlüğüne başvurarak, yetki belgesi alıp, mahkemeden kayyım atanması talebinde bulunması gerekir, düşüncesindeyim.