08-01-2011, 14:58
|
|
|
sayın Malik Eskişehirli, meslektaşımızın sorusuna dikkat edersek, ''2- Siz olsanız yargılama giderleri , vekalet ücreti masrafları yerine sigorta tazminatını almayı kabul eder miydiniz? Yoksa dava açmayı mı tercih ederdiniz?''
sigortanın teklif ettiği miktarı kabul edip etmiyeceğimizi soruyor. bende butür dava çeşitleriyle çok karşılaşan bir meslektaşı olarak, kendi görüş ve deneyimlerimi söylüyorum, müvekkilin mağdur edilmemesi açısından , bu miktarı kabul etmemesini, dava açma yoluna gidersei daha çok tazminat alabileceğini söylüyorum.
şimdi bunun sigorta yada tazminat tekniğiyle ne ilgisi var.Avukat müvekkilinin menfaatlerini gözününde bulndurmak zorundadır.
son iki satırın sitenin katkı amacıyla neden ötrüşmediğini anlaymadım. Avukat meslektaşımız,açılacaka davada birsürü emek ve mesai sarfedecek. elbetteki bunun karşılığı olan yasal vekalet ücretinide alacaktır. bunun neresi sitenin amacıyla örtüşmuyor anlayamadım.
siz sanırım sigortacı olduğunuz için böyle düşünmenizi doğal karşılıyorum. saygılar..
|