Mesajı Okuyun
Old 05-01-2011, 13:19   #14
Av.Mehmet Saim Dikici

Alıntı:
Yazan Av.Suat Ergin
Ben de mürafaa vekalet ücretini, asıl davaya ilişkin karar kesinleşmeden koymuştum. Ancak, ilk mesajımda ezberim yanıltmış sanırım. Diğer cevaplardan sonra, Kazancı'da konuya ilişkin karar aradım lehte ve aleyhte karar bulamadım. Ancak elimde Talih Uyar'ın "İcra Hukukunda İlamlı Takipler" isimli kitabı var. Bu kitapta 1968 ve 1969 yılına ait iki Yargıtay kararı bulunmaktadır. Bu kararların gerekçesi, Sayın Hades'in ilk mesajındaki alıntısının hemen hemen aynısıdır. Kısacası, mürafaa vekalet ücreti asıl davanın niteliğine ve kesinleşmesine bağlı olmaksızın takibe konu edilebilir.

Alıntı:
Yazan Av. Nevra Öksüz Üstadın cevabı
"Yargıtayda duruşma yapılması nedeniyle hükmolunan vekalet ücretleri bozulan karara ait davanın sonucu ile doğrudan doğruya ilgisi bulunmadığından (diğer bir deyişle, esas dava nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın mahkemenin değişen sonuca göre, Yargıtayın tespit ve yükümlü olan tarafa takdir ettiği vekalet ücretini değiştirebilmesine kanuni bir imkan olmadığından) davanın sonucu beklenmeden (yani kesin hükme gerek kalmadan) bağımsız olarak icraya konabilir (Prof. Dr Baki KURU-Prof. Dr Ramazan Arslan-Prof. Dr. Ejder YILMAZ; İcra ve İflas Hukuku)"

Sayın üstadımız Nevra Hanım, çok net ve tam doğru cevabı vermiş. Onu sizin gibi ben de kutluyorum.