Mesajı Okuyun
Old 05-01-2011, 00:22   #45
hızır hafiye

Birisine fuhuştan işlem yaparsınız hırsızlık mı yapalım der. hırsız yakalarsınız adam mı öldürelim der. katil yakalarsınız terörist mi olalım der.velhasıl kimse ne suçunu kabul eder nede cezayı beğenir.Bunun içindir ki kanun koyucu neyin suç neyin kabahat olduğunu şahısların inisiyatifine bırakmamış yazılı kurallarla belirlemiş.Kimine çocuğuyla kadeh tokuşturmak zevkli gelir, kimine sarhoş olup sokaklarda nara atmak, kimine de esrar çekip kafayı bulmak.Bir şeyin güzel olması doğru olduğu anlamına gelmez.Eleştiri yaparken hukuki normlara göre yapılmalı, laf olsun diye değil.Uyuşturucu madde kullanmaktan işlem yapılan biride polise yönelik,hayatında hiç esrar içmemiş ki ne bilir, içemediği için işlem yapıyor derse dayanak noktanız arasında ne fark kalır. Şu ana kadar hiçbir katılımcının polisin mevzuat bilgisi yetersizliği üzerine eleştiri yapmaması da ayrı bir muamma. Bu sitede hala, çocuğun ifadesi alınırken avukat olmalımı olmamalımı diye soran 4 yıl hukuk fakültesi okuyup avukatlık stajını yapan avukatların olduğunu görünce üzülüyorum ama aynı şekilde bu soruya canla başla farklı cevaplar veren avukatları görünce hem üzülüyor hem de seviniyorum (mesleki dayanışmalarından dolayı). Demek ki bazı şeyler okumayla değil uygulamayla öğreniliyor. Şu andan itibaren hiç bir kolluk bu hatayı yapmaz. Yapan olursa da tck madde 20 cezai sorumluluğun şahsiliği ilkesine göre yargılanır. Avukatlarımızın bunu bilmesi lazım ama sitede sorulan soruları ve yapılan yorumları okuyunca bu cümleyi yazma cesaretini kendimde buldum.
Ayrıca niye insanlarımız polis teşkilatını hala tek vücut gibi düşünme gafletinden kurtulamaz. yani polis buradaysa demek ki başka yerde değil mantığı hangi aklın ürünüdür..Sevgili hukukçularımız, polis organize olmuş bir kurumdur. siz ıssız bir yolda radardan ceza yerken aynı zamanda bir terör örgütüne yönelik operasyonda yapılıyor olabilir sokaktaki adi bir kavgaya müdahalede yada uyuşturucu satıcılarına yönelik teknik dinlemede. Bu yüzden polis bu işlerle uğraşacağına şunlara baksın demek bu tarz, üyelik gerektiren sitenin katılımcılarına yakışmaz.