Mesajı Okuyun
Old 04-01-2011, 16:53   #8
avukatzeki

"Meslektaşların Sorunları" sayfasında "Kesinleşme Meselesi" başlığını görünce sayfayı ziyaret etme gereği duydum. Özellikle Suat arkadaşın, nasıl olup da meselenin özü ile ilgili bir eleştiri yapmamış olmasına şaşırmadım desem yanlış olur. Oysa Suat arkadaşım bu durumda sert bir eleştiri yapmaktan pek geri durmazdı.
Arkadaşlar, asıl mesele (menfi) tespit davasında verilen hükümlerin infazı için niçin kesinleşmesinin aranması gerektiğidir. Hepinizin bildiği gibi; aile, şahsın hukuku ve gayrımenkulün aynına ilişkin hükümler kesinleşmedikçe infaz edilemez. Bu HUMK'nun emrediici hükmüne dayanır. Peki tespit davası.... Eh bu da Yargıtay içtihadı.....
Tartışılacak hiç bir yönü olmayan bir hükmün Yargıtay yorumuyla tartışılması yada deyim yerindeyse, hükmün tamamen değiştirilmesi hukuk devleti ilkesi ile ne ölçüde başdaşır. Yargıtayın bu konudaki "istikrar kazanmış içtihadı" bana göre tek kelime ile hukuk dışıdır. Hukuka açıkça aykırıdır. Bence asıl mesele buradadır. Herkesin yeni yılını kutlar saygılar sunarım.