Hukuken yapılan uygulamanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Ayrıca yapılan uygulamanın insanları rencide edecek nitelikte hatta nefret uyandıracak nitelikte olduğunu düşünüyorum. Aşağıdaki sözlerimi kimse üstüne alınmasın zira benim sözlerim belirli kişi veya kurumlara değil, böylesine yasakçı ve baskıcı bir zihniyeti egemen kılmaya çalışan herkesedir.
Ben ilk rakımı babamın yanında içtim, şimdi de alkolik değilim ve babam da değil. Benim çocuğum da -isterse- ilk rakısını benim yanımda içecek. Bu ne polisi ilgilendirir ne de herhangi başka bir kurumu. Biz böyle yetiştik. Polisin görevi düzen sağlamak ve vatandaşı korumaktır. Bu olayda polislere oraya gidip o işlemi yapma emrini veren kişi hatalıdır. Muhtemelen de böyle sosyal ortamlardan nasibini almamış babasıyla bir kadeh tokuşturmamış bir insandır. Bunun dışında nasibini almamak şöyle dursun, kendi yapmadığı şeyleri başkasının yapmasına da tahammülsüzlük gösterecek kadar ali kıran başkesen olduğu da ortadadır. Ayrıca, devletin toplum adına ve toplum için kullanılmak üzere kendisine verdiği yetkiyi de bu şekilde kendi dünya görüşü doğrultusunda kullanmaktadır.
O çocuklar bu işlemi yapan insanlar sayesinde böyle hatıralarla büyüyecek. aile mahremiyeti, eğlence hürriyeti ayaklar altında. Peki acaba o çocuklar Hanuka esnasında ailesiyle şarap içen Musevi çocuklar olsaydı? Olmaz demeyin olmaz demek bizde kimseye yer yok demenin tek kelimelik ilkel hali. Bal gibi de olabilir. Zaten olayda herhangi bir din öğesinin olması da zorunlu değil zira bu bir özgürlüktür. Hani o çok sevilen tabirle; "velev ki" bu bir suç ve cezayı gerektiriyor (ki değil), o halde neden acaba polisimiz yollarda ölüm kusan trafik canavarlarının, devrilecek kadar yüklenmiş kamyonların ve Türkiye'de hemen müdahale edilmesi gereken binlerce vakkanın peşine düşürülmez de, bunca tehlike dururken ailesi nezaretinde içkili bir lokanta da yemek yiyen çocukları ve ailelerini travmatize etmeye gönderilir?
Bu çocuk içki adabını, rakı nasıl içilir, şarap nasıl içilir, hangi ete ne renk şarap nerden öğrenecek? tamam bu "uygulamaya" destek olanlar sizler kendi çocuğunuza bunları öğretmek zorunda değilsiniz ama öğretenle neden sıkıntınız var? Avrupa'da ortalama bir genç size en az 2-3 tane şarap çeşidi sayıp bu konuda sohbet edebilirken biz hala bunlarla uğraşıyoruz.
Bütün mesajları okudum ve belirttiğim gibi ben yapılan uygulamanın hukuksuz olduğu görüşüne Ankara Barosu'nun İçişleri Bakanlığı'na göndermiş olduğu yazıdaki gerekçelerle katılıyorum. (
http://www.ankarabarosu.org.tr/Defau...Detail&id=5660) Ancak, iki emniyet mensubunun hukuki düşüncelerini ve karşıt görüşlerini böyle bir platformda ve böyle hassas bir konuyla ilgili olarak tartışmaya açmaları, fikir paylaşmaları beni gerçekten çok mutlu etti. Demek ki, site emniyet mensuplarınca da takip ediliyor. (Yani bizim takip ettiğimiz gibi hobi olarak, mesleki anlamdaki takip izlemeyi kast etmedim yanlış anlaşılmasın)