Mesajı Okuyun
Old 30-12-2010, 11:28   #41
Gemici

Alıntı:
Yazan stankubrik
hukuk konusunda uzman olduğunuzu bir kez daha sanırım.gördüm.

teşkilatımın mütalaasını yeterli görmüyorum.
açıkçası bu konu hususunda ben asla kesinlikle budur diyemem ama size de katılmıyorum.

Alıntı:
Yazan hızır hafiye
sayın admin,
konu başlığı İçkili Aile Restoranlarına Polis BaskınıTürk Dil Kurumu sözlüğünden alıntı;
Baskın:Suç işlediği veya suçluların bulunduğu sanılan bir yere ansızın girme.
Polisin burda yaptığı fiil baskın değil denetlemedir. Yine aynı sözlükten,
Denetleme:Bir görevin yolunda yürütülüp yürütülmediğini anlamak için yapılan araştırma, denetim, bakı, teftiş, murakabe, kontrol.
Öncelikle kullanılan kelimelerin anlamlarının iyi bilinmesi lazım.

Teori ve pratik
Teoride hukuk normlarinin yorumlanmasi ve nasil uygulanacaginin belirtilmesi hukukcularin görev alanina girer. Yarginin görevidir bu is, yürütmenin degil.

Yürütmenin görevi, yasalari hukukun ve hukukcularin belirttigi sekilde uygulamaktir.Yürütmenin yasalari gerektigi gibi uygulamadigi söz konusu oldugunda veya iddia edildiginde yargiya basvurulur. Iddianin yerinde olup olmadigina karar verecek devlet organi yargidir.

Tartisma konusu olayda yürütmenin emrindeki polis "ickili aile restoranina bir baskin düzenler, pardon denetler. Bir baro baskani bu "denetlemenin" hukuka uygun olmadigi gerekcesi ile yargiya basvurur. Söz konusu polislerin bagli oldugu Ankara Emniyet Müdürlüğü memurların hata yaptığını belirtirip işlemleri iptal ederek mekan sahiplerinden özür diler.

Vee zurnanin ZIRT dedigi ve bilmecenin basladigi an simdi baslar; bir emniyet mensubu hukukculara der ki: hukuk konusunda uzman olduğunuzu bir kez daha sanırım.gördüm.

teşkilatımın mütalaasını yeterli görmüyorum.
açıkçası bu konu hususunda ben asla kesinlikle budur diyemem ama size de katılmıyorum.

Bir digeri, polisin aileleriyle oturan çocukların kimliklerini toplayıp tutanak düzenlemelerini siradan bir denetleme olarak nitelendirir.

Ne demis Orhan Veli?
Bu ne acayip bilmece! Ne gündüz biter, ne gece.

Saygilarimla