sayın admin,
konu başlığı
İçkili Aile Restoranlarına Polis BaskınıTürk Dil Kurumu sözlüğünden alıntı;
Baskın:Suç işlediği veya suçluların bulunduğu sanılan bir yere ansızın girme.
Polisin burda yaptığı fiil baskın değil denetlemedir. Yine aynı sözlükten,
Denetleme:Bir görevin yolunda yürütülüp yürütülmediğini anlamak için yapılan araştırma, denetim, bakı, teftiş, murakabe, kontrol.
Öncelikle kullanılan kelimelerin anlamlarının iyi bilinmesi lazım.
Sayın Dikici "Bu forum alanında yaşam tarzına müdaheleye yönelik sanki siyasi konjektörün insiyatifiyle yapılıyor gibi hava oluşturulmaya çalışılması..." şeklindeki görüşünüze katılamıyorum. Bu alanda ne ben ne de diğer meslektaşlarım, böyle bir eleştiri getirmedi.
Yapılan işlemin hatalı olduğu yönünde eleştiriler belirtildi, sadece. Eğer sizin bu yöndeki iddianızı destekleyen bir mesaj varsa, lütfen alıntı yaparak gösterirseniz, hiç olmazsa bu konuda yazan herkes bu iddianızın muhatabı olmazlar.
demişsiniz yapılan yorumlardan bir kısmını aldım buyurun okuyun…
Sayın Engin Özoğul, gazeteden alıntı yapmış.-baro başkanının söylediği iddia ediliyor-(iddia diyorum) ‘Burada yapılan ‘içkili mekana gitme, senin hayat tarzın artık bu ülkede geçerli değil’ demektir.’
- 73 milyonluk ülkede yaklaşık 230 bin kişinin görev yaptığı bir teşkilat ve 3 kişinin yaptığı fiil ve çıkarılan sonuç!
Av. Fatih Karaca ‘Çocuğum yok ama ileride olursa, mutlaka ve de inadına rakı masasında yanıma oturtacağım. Babasının masasında oturmakla alkolik olan birini görmedim bu güne kadar’
- Çocuk kimin inadına oturtulacak. polisin oturtamazsın diye bir inadının olduğu sonucunu çıkarmak nasıl bir mantığın ürünü anlamak zor.
Av. Mehmet Saim Dikici,’ Çocuk, aile restaurantında babasının içkili masasından kaldıırlıyorsa, yarın evindeki yemek masasından da kaldırılmaması için hiçbir geçerli sebep kalmaz. ‘
- sayın Dikici cezai sorumluluğun şahsiliği ilkesinden haraketle ve sizin yaptığınız biz yaşam tarzına müdahele ediliyor demedik yapılan işlemin yanlışlığını belirttik sözünüze istinaden söylüyorum. Siz ordaki memurların yarın ev ev dolaşıp çocukları yemek masasından da kaldıracağını mı düşünüyorsunuz? Yoksa aslında sizde bunun siyasi otoritenin inisiyatifiyle yapıldığı ve bugün bunu yaptıran yarın ne yaptırır mantığında mısınız? Yoksa sadece yapılan eylemin yanlışlığından haraketle böyle bir sonuç çıkarmak kolay olmasa gerek. Bugün karşılaştığı bir vaka karşısında yetkisini yanlış yorumlayıp silahla ölüme sebebiyet vermekten hüküm giyen birçok polis meslekteşımız var. Şimdi burdan haraketle polis bugün silahla adam vuruyorsa yarın sokak ortasında idam sehbalarıda kurar diye genelleme yapmak doğrumudur?
Av. Engin Ekici, ‘Linkteki "Tatil günleri çalışma harçlarına zam yapan Çorum Belediyesi içki ruhsatı olan yerlere yüzde 128, diğerlerine yüzde 10 artırdı" başlığı altındaki haber, benzer bir yıldırma yaptırımı olarak göze çarpıyor. Demokrasinin tam anlamıyla(!) yerleşmesi için yapılan düzenlemeler ve operasyonlar kapsamında dikkatinize sunuyorum.’
- Ordaki polis memurları bu işlemi yapmasaydı bu zam olmamış mı olacaktı. İkisi arasında zorlama bir bağ kurulmaya çalışılması anlamsız.
Av. Cengiz Aladağ, ‘Sırada neresi var?’
-73 milyonluk bir ülkede iki tane benzer olayın yaşanması ve oluşturulmaya çalışılan kamuoyu ve yaratılmaya çalışılan korku. ‘’Sırada neresi var?’’. Bugün İstanbul gece hayatının en yoğun olduğu ilçelere ve belediyelerine bakın.
‘’Kıssadan hisse genelleme iyi değildir.’’
SAYGILAR.