Mesajı Okuyun
Old 25-12-2010, 21:58   #2
Av.Ömer Güntay

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan seda ektiren
'kıdem tazminatı konusunda belirli ve belirsiz süreli hizmet akitlerinin arasındaki fark, belirli süreli sözleşmenin ""sürenin bitimiyle son bulması halinde"" kıdem tazminatı ödenmeyeceği konusundadır, aksi halde sözleşme yenilendiyse kıdem tazminatına hak kazanılabileceği doktrinde ve kitaplarda geçmektedir.

Benim sorum 8 tane sağlık sektöründe bir şirkete bağlı olarak, BELİRLİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ İLE çalışan işçiler yaklaşık 5 aydır ücretlerini alamamaktadır.ve sözleşmeleri 31.12.2010 tarihinde sona erecektir. açacağım dava ile ücret alacağı yanında başka neler isteyebilirim? Birde kıdem tazminatı konusunda belirili iş sözleşmesi ile ilgili kafam fazlasıyla karıştı. kıdem tazminatı bu olayda isetenebilirmi? ya da hangi şartlarda istenir?cevap veren tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Değerli meslektaşım, kıdem tazminatında iş sözleşmesinin belirli yada belirsiz süreli olmasının etken olmadığını düşünüyorum. İşçinin çalışma süresinin en az bir yıl sürmüş olması, iş akdinin iş yasasında belirlenen hallerden biri nedeniyle feshedilmemiş olması, çalışmanın iş yasası kapsamında bir çalışma olmasının yeterli olduğunu düşünüyorum. İşçilerin çalışmaları, değişik şirketlerde, kısa sürelerde, sona erdirilip başlatılıyorsa bu iş yasasının 11.maddesine göre değerlendirilir. Saygılarımla.