Mesajı Okuyun
Old 22-12-2010, 13:49   #32
Av.Kaan

Alıntı:
''Burada yapılan ‘içkili mekana gitme, senin hayat tarzın artık bu ülkede geçerli değil’ demektir''

Bu olaydan bu mesaj mı çıkıyor? Çıksa çıksa şu mesaj çıkar "içkili mekana çocuğunla gitme"...

Bu mesajın verildiğini değil olsa olsa alındığını düşünüyorum. Bu yaşananlarda başka yanlışlıklar, hukuka aykırılıklar var olabilir, bunu tartışmıyorum... Sadece toplumun, kendine daha fazla güvenen bireylerden oluşmasını temenni ediyorum.

Polis herhangi bir yerde güvenlik gerekçesiyle kimlik sorgulaması da yapıyor olabilir. Bir yerde otururken bir polis bana gelse ve kimliğimi sorsa gösteririm. Tutanak tutsa imzalarım.Mesaj neydi diye düşünmem. Ne zaman ki bana "buradan kalk git" derse işte o zaman mesajı alır ve kendi mesajımı da iletirim. Sanılmasın ki yaşanmadı.

Baromuzun Başkanının başına gelenler hoş değil. Yukarıdaki belirttiğim tavrı o polislerden de beklerdim. Madem ki siz hukuka uygun işlem yapıyorsunuz, bırakın bunu belgelesin, kameraya çeksin. Özel hayatınızın gizliliğini mi ihlal etti?

Ya içkili yerlere gitme özgürlüğümüz kısıtlanırsa, ya bu işlemden dolayı şikayet edilirsem... ya şöyle olursa ya böyle olursa... Bu "ya"ların sonu yoktur.