21-12-2010, 00:07
|
|
|
Yeni takip
Bugüne kadar taleple icra dosyasına borçlu ekleyebilen görmedim. Ancak bazı arkadaşlar bulundukları bölgede böyle bir uygulama olduğunu söylüyorlar. Bu hususu daha önce de sitede tartışmıştık ancak şimdi link veremiyorum. Ancak takip ilamsız takip olduğuna göre yeni bir dosya ile diğer şahsa karşı takip açmanızı öneririm. Diğer yandan kambiyo takibi için aynı olayı düşünelim. 1. şahsa takip yaptınız senet aslı icra kasasında . 2. şahsa ayrı takip yapmak isteseniz , senet aslı olmadığından takibi açamayabilirsiniz. Olaya bu açıdan bakınca kambiyo takibinde aynı dosyadan devam imkanı olması gerektiğini , ancak ilamsız takipte yeni takip açmayı engelleyici kanuni ve fiili engel olduğundan yeni takip açmak gerektiğini çıkarıyorum. Aslına bakarsanız nasıl ki ıslahla taraf dosyaya eklenemez , bence icra dosyası içindeki bir taleple de taraf eklenmesi mümkün olmaz . Ancak kambiyo takibi açısından buna bir istisna tanınabilir diye düşünüyorum.
Eğer bulunduğunuz yerde çok fazla icra hukuk mahkemesi yoksa hakimlere bir danışın , nihayetinde müdürün kararı hakimin denetiminde. Saygılarımla.
|