Konu: Miras
Mesajı Okuyun
Old 30-11-2006, 18:55   #2
advokat34

Alıntı:
Yazan Avukat Kamer Akgül
Merhabalar arkadaşlar;

Mirasbırakanın vefatı sonrası mirasçı olarak eşi ve iki çocuğu kalıyor. Çocukların ikisi mirasın tasviyesi için annelerine vekalet veriyorlar. Fakat annelerinin şüpheli hareketleri sebebiyle şu an onu, vermiş oldukları vekaletten azletmek ve miras paylaşımı için bana vekalet vermek istiyorlar. Annenin çocuklarından almış olduğu vekaletname ile bu ana kadar yapmış olduğu işlemlerin, benim azilname sonrası açacağım izale-i şuyu davasına olumsuz bir etkisi olur mu?
Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
Sayın Akgül, usulüne uygun vekaletname ve bu vekaletnamelere dayalı yine usulüne uygun işlemler varsa, azilname sadece o tarihten sonraki işlemlerde vekilin yetkisini ortadan kaldıracağından, azil tarihinden önceki işlemlerin vekaletnamelerin kötüye kullanılması sonucu olan işlemler olduğu mevzusu, ispat yükü vekalet verenlerde olmak üzere, ancak başka bir davaya konu olabilir. Bu durum izale-i şuyu davasında aleyhinize bir durum oluşturacağından, yeterli delillerin mevcut olması halinde, bu işlemlerin iptali için açacağınız davayı ancak izale-i şuyu davası için bekletici mesele yapıp o şekilde lehe çevirebilirsiniz. tabi ispata yarar deliliniz var ise! Kolay gelsin...