Konu
:
Keşide yeri
Mesajı Okuyun
08-12-2010, 21:25
#
4
Av.Cengiz Aladağ
Alıntı:
Yazan
SOFTWARE
Sn.Avukat Tekin,
Cevap için teşekkürler.Fakat senet metni üzerinde yetki kuralı olsa da bir şehir adı yazılmışsa o yerin keşide yeri olarak kabul edildiğine dair içtihatlar hatırlıyorum...Umarım yanılmıyorumdur. Bizdeki senette bilgilerin bulunduğu metinde ''İhtilaf vukuunda İSTANBUL mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir'' şeklinde bir ibare var. Bunun keşide yeri olarak kabul edileceğine dair elinde içtihat bulunan arkadaşlardan yardım bekliyorum...
Büyük olasılıkla TTK 689/son fıkradaki hükme değinen içtihatları anımsıyorsunuz.
Alıntı:
Madde 689 - Aşağıdaki fıkralarda yazılı haller mahfuz kalmak üzere, bundan önceki maddede gösterilen unsurlardan birini ihtiva etmiyen bir senet bono sayılmaz.
Vadesi gösterilmemiş olan bono, görüldüğünde ödenmesi şart olan bir bono sayılır.
Sarahat bulunmadığı takdirde senedin tanzim edildiği yer, ödeme yeri ve aynı zamanda tanzim edenin ikametgahı sayılır.
Tanzim edildiği yer gösterilmiyen bir bono, tanzim edenin ad ve soyadı yanında yazılı olan yerde tanzim edilmiş sayılır.
Ancak bu fıkraya göre, eksik olan tanzim yeri unsuru ancak tanzim edenin ad ve soyadının yanında (örneğin adreste) yazılı bir idari birim ile tamamlanabilir. Sorunuzda sadece yetki şartında bir yer adı yazılı olduğuna göre, bononun unsurları eksik, dolayısıyla sayın Avukat Tekin'in yanıtı doğrudur.
Av.Cengiz Aladağ
Üye Kimliği
Av.Cengiz Aladağ İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Cengiz Aladağ İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.Cengiz Aladağ İsimli Üyenin İnternet Sayfası
Av.Cengiz Aladağ İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın