Mesajı Okuyun
Old 02-12-2010, 08:48   #2
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Halit
Değerli meslektaşlarım herkese iyi çalışmalar...

Müvekkilim hisselerinin %95'ine sahip olduğu bir Ltd. şirketinin aynı zamanda şirket müdürü. %5 pay sahibi olan ortağa bir vekaletname veriyor ve bu vekaletnamede özel olarak çek keşide etmek veya bankalardan çek karnesi almak yetkieri yok. Buna rağmen bu ortak muhtelif bankalardan çek karneleri alarak, bunların kimilerini kendi imzasıyla kimilerini de müvekkilin imzasını taklit ederek piyasaya dağıtıyor daha sonra da ölüyor. Müvekkil hakkında yaklaşık 40 tane karşılıksız çek keşide etmekten açılan dava var ve çoğunda mahkumiyet kararı çıkmış diğerleri de halen derdest. Vekilliği henüz üstlendim ve yargılamanın yenilenmesi yolunu işletmek istiyorum. Beraat alma şansım nedir? Ayrıca şu an kesinleşmiş cezayı erteletme şansım var mı? Hepinize şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim...

Sayın meslektaşım,
Yargılamanın hükümlü lehine yenilenmesi nedenleri CMK 311'de düzenlenmiştir. Sorunuzda sözettikleriniz 311/1-a ve e'deki yargılamanın yenilenmesi nedenlerine dayanabileceğinizi göstermektedir.

Alıntı:

MADDE 311. - [1] Kesinleşen bir hükümle sonuçlanmış bir dava, aşağıda yazılı hâllerde hükümlü lehine olarak yargılamanın yenilenmesi yoluyla tekrar görülür:
a) Duruşmada kullanılan ve hükmü etkileyen bir belgenin sahteliği anlaşılırsa.
...
e) Yeni olaylar veya yeni deliller ortaya konulup da bunlar yalnız başına veya önceden sunulan delillerle birlikte göz önüne alındıklarında sanığın beraatini veya daha hafif bir cezayı içeren kanun hükmünün uygulanması ile mahkûm edilmesini gerektirecek nitelikte olursa.

Yargılamanın yenilenmesi isteminiz mahkemece kabul edilirse, CMK 312'ye göre infazın geri bırakılması ya da durdurulmasına karar verilebilir.

Alıntı:
MADDE 312. - [1] Yargılamanın yenilenmesi istemi hükmün infazını ertelemez. Ancak mahkeme, infazın geri bırakılmasına veya durdurulmasına karar verebilir.