Mesajı Okuyun
Old 30-11-2010, 14:20   #4
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı

1-Boşanma davasını karşı tarafın kusurlu olduğunu kanıtlama ihtimali yüksek olan tarafın açması uygun olur.Hem kusurlu olup hem de kendi kusuru nedeni ile evlilik birliği temelinden sarsıldı ,boşanmaya karar verilsin demek yasaca korunmayacaktır.
Örneğin eşiniz hem size şiddet uygulamış hem de bu sebeple geöinemiyoruz diyerek dava açıldığında davası büyük ihtimalle reddedilecektir.

Bu nedenle eğer boşanmak istiyorsanız davayı sizin açmanız uygun olur.

2-Şiddet gördüğünüze dair rapor karşı tarafın kusurlu davranışını ispatlamakta önemli bir delildir.
Geçimsizliğe ilişkin başkaca delilleriniz varsa tanık vs mutlaka bildirmelisiniz.

3- yargılama sonucu ,yargılama masrafları aleyhine karar verilen tarafa yükletilir.Eğer davayı siz açarsanız ve boşanmaya karar verilerek davanız kabul edilir ise,yargılama giderleri karşı tarafa yükletilecektir.

4-Dava açıldığında hakim dava süresince gerekli önlemleri almakla yükümlüdür.Çocuk ve çalışmıyor iseniz sizin için karar kesinleşinceye kadar geçerli olmak üzere tedbir nafakası talep edebilirsiniz.

Boşanma davasında ayrıca koşulları varsa maddi ve manevi tazminat,boşanma sonrası geçerli olan yoksulluk nafakası ve iştirak nafakası da talep edebilirsiniz.

5-Nafaka miktarı tarafların gelir ve ihtiyaçları dikkate alınarak kararlaştırılacaktır.Eşinizin işyerinde asgari ücretle çalışıyır gösterilmesine itiraz edebilir ve yaşam standardının daha çok gelir elde ettiğini gösterdiğine ilişkin delillerin toplanmasını isteyebilirsiniz.Banka hesapları,tapu kayıtlar vs

Tüm aşamalarda bir avukattan hukuki destek almanızı mali durumunuz elverişli değilse baro adli yardım servisine başvurmanızı öneriyoruz.