Mesajı Okuyun
Old 30-11-2010, 14:02   #3
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Konuk
ben bir buçuk yıllık evliliğim var ve 5 aylık bebeğim var eşim tarafından şiddete maruz kaldım hamileyken rapor aldım ve şu an aile mahkemesindeyiz ama eşim yalancı şahitler bulmuş benim kendim yaptığıma dair ama raporum var şuandada bizi istemedini söyledi takılarımıda aldı bende ailemin yanında kalıyorum boşanma davasınıda kendi açmak istemiyor benim açmamı istiyor ben kendimi raporla ispatlayabilirmiyim açarsam dava çok masraflar bana kalırmı ve bebeğe ve kendime nafaka talep edebilirmiyim iş yerinde maaşını asgari ücret gösterildi

Sayın konuk,
Uğradığınız şiddet nedeni ile boşanma davası açabilir, aynı zamanda maddi ve manevi tazminat ile kendiniz ve çocuğunuz için nafaka talep edebilirsiniz. Şiddet gördüğünüzü aldığınız rapor, varsa karakol gibi adli mercilere başvurunuz ve tanıklarla kanıtlayabilirsiniz.
Yine eşinizin gerçek gelirini tanık dahil her tür yasal delil ile kanıtlayabilirsiniz.
Hukuk sistemimizde takıların kadına ait olduğu kabul edildiğinden, bu takılarınızı ya da değeri kadar parayı da talep edebilirsiniz.
Boşanma davalarında davayı kimin açtığının bir önemi yoktur; boşanmak isteyen tarafın diğer eşin kusurlarını ispatlaması yeterlidir.
Yeniden şiddet görmekten kaygılanıyorsanız ayrı bir dilekçe ile 4320 sayılı Aile Mahkemesinden Ailenin Korunmasına Dair Kanun çerçevesinde eşinizin size yaklaşmaması yönünde karar verilmesini talep edebilirsiniz. (Bu başvuru harçsız ve masrafsızdır.)
Boşanma davanızı bir avukattan doğrudan hukuksal yardım alarak açmanız, haklarınızı korumanız yönünden önemlidir. Mutlaka bir avukattan profesyonel destek almanızı öneririm. Herhangi bir geliriniz yok ise, bulunduğunuz ildeki Baro'ya başvurarak adli yardım çerçevesinde sizin için ücreti devletçe ödenen bir avukat atanmasını isteyebilirsiniz.
Yine maddi durumunuz dava masraflarını karşılamaya yetmiyorsa, davanızı adli yardım talepli olarak açabilir, mahkemece bu talebiniz kabul edilirse hiçbir harç ve masraf ödemezsiniz.