Mesajı Okuyun
Old 29-11-2010, 20:43   #20
tangela

 
Varsayılan

Bu konudaki tüm konuları okudum ama ne yapmam konusunda tam karar veremiyorum. Olay şu şekilde;
Alacaklı avukatı müvekkile hacize geldi ve muhafaza yaptı. 700 parça mal aldı. Aradan 2 gün geçtikten sonra alacaklı avukatı tarafımı arayarak malların yarısının eksik olduğunu beyan etti. Bende kendisine haciz zaptında da yazdığı gibi mallar tek te tespit yapılarak noksansız olarak teslim edildiğini ve kendisinin ve icra memurunun da bu tutanak altında imzası olduğunu beyan ettim. aramızdaki dava devam ederken alacaklı avukatı dava dilekçesinde müvekkilim mal kaçırdığını ve benim vekil olarak da kişisel çıkarlarım doğrultusunda bu duruma yardım ettiğimi ve davalı şirket sahibinin müstakbel eşi olduğumu beyan etmiştir. Bende cevap dilekçesinde böyle bir ilişkinin olmadığını,olsa dahi bu beyanın dava ile ilgisi bulunmadığı ve bu tavrının devamı halinde baroya şikayet edeceğimi beyan ettim. Tabi alacaklı avukatı hemen beni baroya şikayet etmiş ve malları eksik teslim ettiğimi,alacaklı vekili ve icra memurunu töhmet altında bıraktığı ,davalı tarafın nisanlısı olduğumu ,kişisel çıkarlarım için mesleğin onuruna haysiyetine ahlakına leke getirdiğimi,haysiyetsizce davrandığımı ,mesleğin saygınlığına uymadığımı yazan bir dilekçe vermiştir.
1- Savunmamda malların icra memuru tarafından teslim alındığını,bu durumun zapta geçtiğini ve icra memurunun mallar eksiksiz olarak yediemine teslim edilmek için yola çıkıldı yazdığı ,aksi halde dahi bu durumda benim sorumluluğumun olmadığını beyan ettim
2-Şikayet dilekçesinde yazılanlar hakaret kabul edilebilir mi?
3-Manevi tazminatın dışında baroya şikayet edebilir miyim
?
4-Alacaklı vekili 3.kişilere benim davalı tarafla fotoğraflarımı çektirdiğini söylüyormuş.Bu durum karşısında ne yapabilirim ?
Saygılarımla