Mesajı Okuyun
Old 24-11-2010, 18:11   #17
afad

sayın meslektaşlarım önüme çok ilginç bir olay geldi ve bu konuda fikirlerinize müracaat etmek istedim.
anne bir kişi ile yıldırım nikahı ile evleniyor. evraklar tarafların bağlı oldukları nüfuslara gönderildikten sonra gelen cevabi yazılardan erkek eşin evli olduğu görünüyor.akabinde aslında erkeğin nüfusta hiç kaydının olmadığı ve almanya'da yaşayan ve evli olan abisinin nüfus cüzdanı ile gezdiği ortaya çıkıyor (şifahen belirtiyor bunu)taraflar o an için bu duruma aldırış etmiyor. ne var ki 1996 yılında tarafların bir çocuğu oluyor. 2002 yılına kadar bu çocuğu da herhangi bir yere kaydettirmiyorlar. çocuk okula başlayacağı zaman kayıt etmek gerektiğinde babası elindeki nüfus cüzdanı ile birlikte başvuruyor ve kaydını gerçekleştiriyor. fakat elindeki cüzdan babanın erkek kardeşinin cüzdanı olduğu için çocuğun baba ve anne hanesinde gerçek babası değil amcası ve yengesinin ismi yazıyor. 2008 yılında çocuk nüfus cüzdanını kaybediyor ve kayıp nedeniyle yenisini çıkarıyor.şuan çocuğun elinde bu nüfus cüzdanı var. bu süreçte gerçek baba evi terkediyor ve şuan için kendisinden haber alınamıyor. aynı zamanda yine bu süreçte çocuğun nüfustaki babası yani aslında amcası olan şahıs alman vatandaşlığına geçiyor. çocuğun gerçek annesi çocuğun hastalanması üzerine onu hastahaneye götürdüğünde nüfus cüzdanında yazılı olan bir Tc numarasının kayıtlarda bulunmadığı cevabı ile karşılaştığında durumu araştırıyor ve çocuğunda şuan Alman vatandaşlığında olduğunu, Türk vatandaşı olmadığını anlıyor. bu durumda çocuk deport edilme tehlikesi ile karşı karşıya. anne çocuğu kendi üzerine aldırmak ve Türk vatandaşlığına geçirmek istiyor. ve annesinin kendisi olduğu tespit ettirmek istiyor. çocuk şuan 14 yaşında. almanya'da bulunan yani aslında çocuğun amcası ve yengesi olan şahıslar da kesinlikle bu işlerle ilgilenmek istemediklerini beyan etmişler çocuğun gerçek annesine. nasıl bir dava açmak lazım, kime karşı açmak lazım, nereye ne şekilde müracaat etmek lazım ben düşündüm taşındım aklıma sonuç verecek bir yol gelmedi. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.