24-11-2010, 17:35
|
#8
|
|
Arkadaşlar konu ile ilgili tüm bilgileri toplarsak ilgili kişileri daha doğru yönlendirmiş oluru.
Her na kadar icra daireleri problem çıkartsada beklenen miras payının haczi mümkündür. Yani borçlunun ölen miras bırakanlarından kalan taşınır veya taşınmazların haczi mümkündür. Taşınmaza haciz koymak için bazen nüfus kaydı, bazende veraset ilamı isteniyor. Eğer haczedilen taşınmaz elbirliği halinde ise bunun satışı için ortaklığın giderilmesi davası (OGD) açılması gerekir. Bunun için icra dosyasına talep açarak İİK 121. madde gereği bu yonuda (izlenecek yol konusunda) icra mahkemesinin kararı istenir. Mahkemede genelde yetki veriyor. (Yetkiyi bazen icda dairesi veriyor. Elbirliği halinde icra dairesinin yetki belgesi ile OGD açamazsınız.
Bu yetki belgesi ile bu taşınmazdaki bütün hissedarları (borçlunun elbirliği halinde malik olduğu pay ayrı ise sadece bundaki kişileri) ve borçluyu hasım göstererek OGD açar, buradan alacağınız karar ile 2 sene içinde satış isteyebilirsiniz.
Farklı alternatiflere göre devamı var ancak oldukça uzundur. (önce elbirliğini sonlandırıp borçlunun hissesinin satışı) mirasçılık belgesinin alınması vb. )
|