Mesajı Okuyun
Old 24-11-2010, 16:58   #1
emldnz

Varsayılan kaza mahalinin terk edilmesi sigortanın hasarı karşılamamasına sebep olabilir mi;?

müvekkilim annesinin rahatsızlandığını öğrnemesi üzerine yola çıktıktan sonra tek taraflı olarak kaza yapıyor ancak acelesi olduğu için aracı terk etmek zorunda kalıyor. yerine emaneten bir başka arkadaşını göndererek aracın otoparka çekilmesini sağlamaya çalışmasını istiyor ancak polislerin kendilerinin aracı çektiklerini öğreniyor.

bunun üzerine polisler bir tutanak düzenlemiyor, sadece kaza yerini terk nedeni ile 130 tl bir para cezası kesiliyor.
ancak benim sorum şu ki; sigorta şirketi kaza yeri terk edildiği için tek taraflı kaza olsa bile trafik kazası raporu tutulmadı diye kaskonun bu zararı karşılamayacağını söylüyor.

sigorta şirketinin kaza mahali terk edilmesinden dolayı kaskodan faydalandırmama gibi bir ihtimali olabilir mi?

sitede bir mahkeme kararına rastladım , sigorta şirketi-sürücünün başkası olduğu veyahut alkollü olduğundan şüphelenmesi durumu karşısında ödeme yapmadığından bahsetmiş ancak bu iki hususu da iddia eden ispatlamakla yükümlüdür diyerek karara bağlamış.

buna ilişkin örnek yargıtay kararı veya daha önce böyle bir ile ilgilenen meslektaşım varsa cevaplarını bekiyorum.

bu arada mobese ve eds kayıtlarını almak istiyorum çünkü onlar kazanın müvekkilimce yapıldığını gösterecek deliller olacak. bunun için nereye ve nasıl müracat etmem gerekir ve silinme süreleri ne kadardır??
şimdiden teşekkürler...