Mesajı Okuyun
Old 24-11-2010, 12:44   #7
Av.Mehmet Saim Dikici

Alıntı:
Yazan Av. Aylin Kaya
Mustafa bey ben de terditli dava açtım, ilk istemim sebebsiz zenginleşme nedeniyle iade, kabul edilmezse müvekkilimin hisselerinin nominal bedelinin üstünde ödediği paranın iadesi.Bu arada yimpaş dava açmama gerek kalmadan müvekilimin hisse sahibi olduğunu kabul etti.Duruşma tarihini de aldım.Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Sayın meslektaşım,

Müvekkilinizin resmi kayıtlarda hisse sahibi görünmemesine rağmen, dava açacağınızı öğrenen karşı tarafça "hisse sahibi" olarak kabul edilmesi, iflasta olan bir şirket bakımından sizin lehinize olmasa gerek diye düşünüyorum. Karşı taraf belliki, cezai sorumluktan kurtulmak için böyle bir kabulde bulunmuş olmalı.

TTK.339. maddesi, bu şekilde hileli işlemler yapan Yönetim Kurulu üyelerinin şahsen mesuliyetini düzenlemiştir. Şirketten tahsilat sıkıntısı ciddi boyutta göründüğünden, Yönetim Kurulu üyelerinin şahsen sorumluluğunu, (resmi kayıtlarda ortak görünmemesi/ buna rağmen para tahsilatı/ve sonrasında hissedar olarak gayrı resmi kabul görmesi) temelinde kanaatimce mümkün ve daha kolaydır.