Mesajı Okuyun
Old 23-11-2010, 20:46   #4
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Konuk
sahitlerim esimle aldatma olayini yuz yuze konusmus kisilerdi ve durusmada esimin beni aldattigini kabul ettigini soylediler.ayrica aldattigi bayanla msn de yazismalarini,beraber cekindileri(fotografin uzerinde cekim tarihi baskili) fotograflari ve telefon dokumlerini delil olarak sundum.bir sorum daha olacak belirttigim nafaka ve tazminati alabilirmiyim yoksa hakim kendisimi belirler?

Nafaka ve tazminata tabii ki hakim karar verecektir. Nafaka için tarafların kusur durumuna(miktarın belirlenmesi bakımından), ekonomik ve sosyal durumuna bakılacaktır. Tazminat ise, maddi ve manevi olarak istenirse ikisi için de belirli koşulların gerçekleşmesi gerekir. Yukarıda saydığım sebepler yanında maddi tazminat için, boşanma yüzünden zedelenen mevcut veya beklenen menfaatler nelerdir, onların belirtilmeli; manevi tazminat için ise kişilik haklarının ne derece ihlal edildiği belirtilmeli ve kanıtlanmalıdır.

Görüldüğü üzere dilekçede sadece "tazminat" şeklinde talep yeterli değildir. Bu ve bunun gibi diğer önemli hususlarda hak kaybına uğramamak için mutlaka bir avukattan profesyonel destek alınız.