Mesajı Okuyun
Old 20-11-2010, 18:56   #1
kurthukuk41

Varsayılan tüketici hakem heyeti kararına karşı nasıl bir yol izlemeliyim? süre geçmişmidir?

merhabalar. 16.07.2008 tarihinde henüz garanti kapsamında olan 3300 tl bedelli bir tv yi arızasından dolayı servise teslim ettim ve 2008 kasım aralık gibi tarafıma tv nin tekrar teslim edilmediğini ve bu nedenle bedel iadesini istediğimi belirterek tüketici hakem heyetine başvuruda bulundum ve bedel iadesine yönelik delil niteliğinde lehime karar çıktı. ancak şu ana kadar fabrika ile görüşme yapmama rağmen ne tv iade edildi ne de bedel ödendi. benim bu konuda 2 sorum olacak

1-) ben hakem heyetine başvururken sadece servis ve tv yi aldığım bayiyi taraf gösterdim ancak asıl fabrikadan ödeme istiyorum mümkünmü? dava açıp fabrikayı taraf göstersem, hakem heyeti kararında taraf görünmemesine rağmen kararı delil olarak mahkemeye sunabilirmiyim?

2-) en önemlisi talepte bulunmak ve dava açmak için süre varmı veya bu süreleri kaçırmışmıyımdır?

bu konuda bana yardımcı olursanız ve bedel iadesine yönelik nasıl bir yol izleyebileceğimi belirtirseniz çok sevinirim.. şimdiden teşekkürler