Mesajı Okuyun
Old 17-11-2010, 22:31   #4
cesur_yürek

Alıntı:
Yazan üye16817
Merhabalar,
Devlet memuru bir müvekkilimiz var. Van'da çalışıyor. Geçici görevlendirmeyle Edirne Kapıkule'ye gönderilecek. Bunda amirlerinin kendisine husumet beslemesi etkili olmuşsa da bunu ortaya koyabilecek delillerden mahrumuz.

Ancak "Devlet Memurları Geçici Süreli Görevlendirme Yönetmeliği" madde 4/b'de, geçici görevlendirmenin memurun kabulüyle mümkün olduğu yazıyor. Geçici görevlendirme yazısı müvekkile henüz tebliğ edilmiş değil. Nasıl bir yol önerirsiniz. Tebellüğde geçici görevlendirmeyi kabul etmediğine dair şerh düşüp onun altını mı imzalamalı. Yoksa normal şekilde tebellüğ edip iptal davası mı açılmalı? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...

Bence ,devlet memuru şerh düşmeli.
Yine geçici görevlendirilmenin hukuka uygun olup olmadığını diğer şartları da nazara alarak incelemenizi tavsiye ediyorum.

Mesela ;Geçici görevlendirilmelerin süresinin belirli olması gerekir .Geçici görev yolluğu verilmesi gerekir.
Yapılan idari işlemin amaç unsunurunda sakatlık var mı ? İdare keyfi davranmış olabilir mi ? Mesela ihtiyaç olmamasına rağmen geçici görevlendirilme durumu var mı ?

Alıntı:
657 sayılı Devlet Memurları Kanununda, aynı kurum içinde geçici görevlendirme konusu düzenlenmemiş olmakla birlikte, bi kamu kurumunun, görev alanı içinde yer alan bir hizmeti yürütmek amacı ile, o hizmetle ilgili konuda uzmanlaşmış kamu görevlilerini, kadroları üzerinde kalmak üzere belli bir süre ile görevlendirmesi mümkün bulunmakta olup, geçici görevlendirmenin ilgilinin kadro görevinden fiilen uzaklaştırması niteliğinde olmaması gerekmektedir. Diğer bir deyişle geçici görevlendirmenin belli süreli ve bir hizmetin geçici olarak yürütülmesi amacına yönelik olması gerekirken, uygulamada davacıda olduğu gibi sürekli bir nitelik kazandığı ve geçici görevlendirme ile hedeflenen amacın dışına çıkıldığı görülmektedir" (5. DAİRE E. 1996/2070 K. 1997/419 T. 26.2.1997)

Yine konuyla ilgili olduğu için bu ilgili genelgeyi de ekliyorum.
Alıntı:

Genelge

Başbakanlıktan:
Konu: Sendikal Gelişmeler Doğrultusunda Alınacak Önlemler.

GENELGE

2005/14

Kamu İşveren Kurulu ile yetkili sendikalar ve bunların bağlı bulunduğu konfederasyonlar arasında 2004 yılı Toplu Görüşmeleri, 15-30 Eylül 2004 tarihleri arasında yapılmış bulunmaktadır. Toplu Görüşme sürecinde, personel mevzuatına ilişkin uygulamada karşılaşılan sorunlarla ilgili olarak konfederasyon temsilcilerince iletilen talepler hakkında konfederasyonlar ile Kamu İşveren Kurulunu temsilen eşit sayıda üyenin katılımı ile oluşturulan Komisyonca hazırlanan ve üzerinde mutabık kalınan hususlar çerçevesinde aşağıdaki konularda ka­mu kurum ve kuruluşlarının azami dikkati göstermeleri gerekmektedir.
1 - Teftiş, denetim, soruşturma ve hizmet içi eğitim ile isteğe bağlı olma hali hariç, kamu görevlilerinin memuriyet mahalli dışına yapılacak geçici görevlendirmelerinin, bir yılda toplam 2 ayı geçmemesine özen gösterilecektir.

Saygılarımla.