Mesajı Okuyun
Old 12-11-2010, 22:37   #8
Av. Yavuz Şahin

Sayın Ergin cevabınız için teşekkür ederim. Verdiğiniz kararları inceledim. Faydalı olacağını ümit ediyorum.

Alıntı:
Yargıtay murisin bankadaki parasının mirasçılar tarafından çekilmesi hususunda bazen "Misli eşyadır, bölünebilir. Bu nedenle hisse oranında ödeme yap" derken bazı kararlarında ise " müşterek mülkiyete geçilsin.Sonra ödensin" demektedir

Bahsettiğiniz bu kararları inceledim. Birlikte imza ile para çekme şartı miras olaylarında olmadığı için çok benzerlik olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle bu kararların faydalı olacağını sanmıyorum.

Alıntı:
Sizin kararı da "Misli eşyadır, ortaklığın giderilmesi davası açılamaz" gerekçesi ile bozmuş. Ama yol da göstermemiş.

Evet malesef Yargıtay yol göstermemiş. Bu kararın biraz hatır gönül ilişkisiyle alındığını düşünmüyor değilim. Karşı tarafın bu yönde bir beyanı olmuştu. "Ben bu kararı Yargıtay'dan bozdururum" diye. İnşallah böyle değildir.

Alıntı:
Bence sunduğum kararla birlikte, hesabın yarısının tahsiline yönelik bir dava açın.

Bu davayı Bankaya karşı mı açmamız gerekiyor.
Acaba ilk olarak bankaya bir ihtarname çekip hesaptaki paranın yarısının tarafımıza ödenmesini isteyip, ödenmediği taktirde davayı hem bankaya hem de karşı tarafa mı açsak? Bu konuda da fikrinizi merak ediyorum.