11-11-2010, 16:19
|
|
|
İflas Erteleme ve Takip İptali
Sayın Meslektaşlarım şimdiden verilecek cevaplar için çok müteşekkirim...
Aslında sıkıntım sitemizde yeterince tartışılmış ve bir çok yanıt verilmiş. Ama malesef ben bu sorulardan kendi payıma bir şey bulamadım.
Müvekkilimiz adına verilmiş olan 1 yıl süre boyunca İflas Erteleme Kararı var. Her avukatın da bildiği gibi İİK 179/b maddesine göre de; iflas kararından sonra yapılan takipler iptal edilir, daha önce açılmış olan takipler ise durur.
Müvekkil Şirketin iflasından sonra açılan bir icra takibine yasal süresinde itirazlarımızı bildirdik. İcra Dairesi de takibin durdurulmasına karar verdi. Buraya kadar herşey normal. Çünkü bildiğim kadarıyla İcra Dairesi sadece durdurma kararı verebiliyor iptal kararı veremiyor. Yargıtay kararları da bu doğrultuda.
Bizlerde bunun üzerine İcra Hukuk Mahkemesine Takibin iptali için başvurduk. Fakat ne enterasandır ki İcra Hukuk Mahkemesi bu talebimizi reddetti. Red Kararının gerekçesi ise aynen şu şekildir;
''Beyoğlu 2.İcra Müdürlüğü'nün ..../.... Esas sayılı dosyasının incelenmesinde; borçlu şirket aleyhine ilamsız icra takibi yapıldığı, davacı/borçlu vekili tarafından dosyaya itirazda bulunulduğu ve takibin müdürlükçe durdurulduğu görülmüştür.
Yukarıda açıklanan şikayet dilekçesi ve incelenen icra müdürlüğü dosyasının birlikte değerlendirilmesinden; şikayetin yerinde olmadığı görülmüştür. İcra Müdürlüğü dosyasının incelenmesinden de görüleceği üzere davacı vekili tarafından itirazda bulunulmuş ve takip durmuştur. İİK 62/1 maddesi uyarınca tüm itiraz ve şikayetlerin icra müdürlüğüne yapılması gerekmektedir. Bu nedenlerden dolayı şikayetin reddine karar verilmesi yolunda Hakimliğmize kanaat gelmiştir.''
Ben İcra Hukuk Mahkemesi'ne herhangi bir şikayet talebi ile gitmiş değilim ama nedense kararda takip iptali istemini sürekli 'şikayet' olarak adlandırmışlar.
Şimdi bu kararı temyiz etme aşamasındayım. Fakat işime yarar bir Yargıtay Kararı bulamadım. Eğer paylaşabileceğiniz bir yargıtay kararı var ise ve beni eksik olduğunu düşündüğünüz hususlarda aydınlatırsanız çok memnun olucağım. Şimdiden teşekkürler...
|