08-11-2010, 10:37
|
|
|
Tapu kayıtlarında beyanlar hanesine tescil
İyi günler ;
Sonradan davalılar vekili olarak dahil olduğum davada,davacının talepleri şunlardır;
1)Tarla vasfı olan yerlerin fındıklık olarak beyanlar hanesine tescili,
2)Davacının tüm yerlerdeki fındıklıkları kendisi dikmiş olduğu için beyanlar hanesinde davacı adına tescilidir.
Davacı ,davalıların amcasıdır.Davalıların babaları yıllar öncesinde vefat ettiğinden dolayı dava çocuklarına yöneltilmiştir.
Tüm bu yerler davacı ve davalılara miras yolu ile kalmıştır.(Davacının babasından,davalıların dedesinden.)
Ben davaya dahil olmadan önce dava dosyasına kadastrodan bilgiler gelmiş,bu bilgilerde bazı yerlere fındık ağaçlarını davacının,bazı yerlere de davacının değil de onun babasının yani benim müvekkillerimin dedesinin diktiğinin beyanlar hanesinde yazılı olduğu görülmüştür.
Sorularım şunlar;
1)Benim müvekkillerim kadastro tespiti sırasında da ,bunun öncesinde de şehir dışında yaşamışlar ve arsaları takip edemediklerinden dolayı amcalarına karşı herhangi bir istem ile dava açamamışlardır.Bu davanın kendilerine değilde kadastro tespit işlemini yapan kuruma karşı yönlendirmesi gerekmez miydi?Çünkü yerlerle ilgili ne bir beyanları ne de hukuki bir talepleri olmamıştır.
2)Kadastro kayıtlarında bazı yerlere davacı tarafından bazı yerlere müvekkillerimin dedesi tarafından fındık ağaçlarının dikildiği yazılıdır,bunun davanın seyrine etkisi nedir?
3)Müvekkillerimden izinsiz olarak onlara miras kalan yerlerde amcaları yıllardır fındık ağaçlarından gelir elde etmektedir.Ancak daha önce herhangi bir ihtar çekilmediği için ecrimisil talep edemiyorum.Bu durumda müvekkillerimin kendi arazileri üzerindeki fındık ağaçlarından bundan sonra kendileri gelir elde edebilmeleri ve önceki yıllarda edinilmiş gelirlerden pay alabilmeleri için bana nasıl bir yol önerirsiniz?
İlk defa Kadastro davası aldığımdan dolayı her ne kadar ararştırma yapıyor olsam da sizin de görüşlerinizi merak ediyorum.Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
|