Mesajı Okuyun
Old 01-11-2010, 17:34   #4
Av.Özge Ö.

Sayın Meslektaşlarım,
Sayın Kocabaş'ın eklemiş olduğu Yargıtay kararında geçen "Bu durumda; kayıtla ilgisi kalmayan davacının elatmanın önlenmesi iddiasının konusuz kaldığı gözetilmek suretiyle bu konuda karar verilmesine yer olmadığına, davacının taşınmaza kayden malik olduğu tarihten dava tarihine kadar geçen süre içinde ecrimisile hükmedilmesi gerekirken yazılı olduğu üzere hüküm kurulması doğru değildir." bölümü ile ilgili sizlere danışmak istediğim bir husus var. Şöyle ki; tarafımdan ikame edilen bir davada kamulaştırmasız el atma bedeli ile birlikte el atma tarihinden dava tarihine kadar ecrimisil talebinde bulundum. Ancak mahkeme müvekkilim taşınmazı 2007 senesinde almış olduğu için el atma tarihine dönmenin söz konusu olamayacağını belirtti.
Abesle iştigal mi olur bilemiyorum ama sorum şu: taşınmazı satın aldığınızda hak ve borçları ile satın almış olmaz mısınız? Bu nedenle yeni malik olarak taşınmaza bağlı haklar da tarafınıza intikal etmiş olacağından el atma tarihinden itibaren ecrimisil talebinde bulunmak mümkün müdür?
Yoksa Yargıtay kararında da belirtildiği gibi kayden malik olunan tarihin mi esas alınması gerekir? Pek çok Yargıtay kararı inceledim ancak Sayın Kocabaş'ın eklediği karar dışında başka bir iz bulamadım.
Yardımcı olacak meslektaşlarıma teşekkür ederim.