27-10-2010, 17:19
|
|
|
İcra Takİbİnİn Durdurulmasi, İcra Hakİmİnİn Karari
Merhaba arkadaşlar,
Zaman aşımı nedeniyle icra takibinin iptali istenen bir durumda icra mahkemesi hakimi icra takibinin "durdurulmasına" karar verebilir mi?
Olayı özetleyecek olursak;
Biri çekin keşidecisi olmak üzere diğer üç cirantayla beraber toplam 4 kişiye çek'e dayalı icra takibi başlatmıştık. Fakat cirantalardan birine bir türlü tebliğ yapamamıştık. Bu arada da borçlu cirantalardan biri için 6 aylık işlem yapma süresini kaçırmışız. Fakat daha sonra borçlu ciranta hakkında yeni bir adrese ulaştık ve neticede de borçlu cirantaya o adreste tebliğ yaptık. Borçlu vatandaş bunun üzerine icra mahkemesinden İİK 168/5 e ve 169/a ya göre İCRA TAKİBİNİN İPTALİNİ istemiş. FAKAT MAHKEME ÇOK İLGİNÇ BİR ŞEKİLDE İCRA TAKİBİNİN DURDURULMASINA KARAR VERDİ, hemde kesin olarak.
Şimdi yaptığım tüm araştırmalar göre icra mahkemesi böyle bir DURDURMA KARARI veremez, ancak iptal kararı verebilir.
Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi almak istiyorum. Acaba SAYIN mahkemenin vermiş olduğu bu karara karşı idari yargıya gidebilir miyim? Alacağı bu sefer hangi yolla tahsil etmem gerekecek, zira bana göre gidebileceğim her yol derdestlik itirazıyla kapanabilir. Çünkü İcra Takibi Durmuş. Genel mahkemelerde alacak davası açmaktan başka da yol görün müyor. Yorumlarınızı bekliyorum.
|