26-10-2010, 11:35
|
#5
|
|
Sayın elevent;
Biz(THS'de size yardımcı olmayan çalışanlar olarak) sadece İş Kanunu 22. maddeyi ve 24. maddeyi biliyoruz.
Somut olay, bu iki maddeye göre nasıl çözülür, cevap vermek zor. Siz işçiyi, işini, işyerini, çalışma koşullarını vs. bilebilecek durumdasınız.
Örneğin, ben a. firmasının ücretli çalışan avukatıyım. bana bağlı çalışan bir katip elemanı var. Katip elemanı işten ayrıldı ve yerine birsi bulununcaya kadar onun yaptığı işleri benim yapmam gerekiyor. Bu sürenin 2 haftayı bulması öngörülüyor. Sizce iş sözleşmemi haklı nedenle feshedebilir miyim?
Bir başka örnek: Bir firmada avukat olarak çalışıyorum. Firmanın genel müdürünün çaycısı 3 günlük izne çıktı. Bu süre içinde çayları benim taşımam istendi? Sizce işten ayrılsam haksız mıyım?
|