Mesajı Okuyun
Old 22-10-2010, 09:52   #4
Admin

 
Varsayılan

Sayın GisemM,
Alıntı:
Yazan GisemM
Sevgili admin diğer siteleri girip incelediğinizi yorum yazdığınızıda görmüş ve kıskanmış bulınmaktayım aynı ilgi ve alakayı kendi sitem içinde istiyorum.teşekkürler.
http://www.kolayicratakibi.com
Sizin bilgisayar mühendisi olduğunuzu düşünürsek, sizin sitenizle ilgili benim yorum yapmam biraz haddimi aşmam olabilir, ancak ısrar ettiğiniz için naçizane görüşlerimi paylaşayım:

1- Tasarım elbette çok zevke dayalı ve göreceli bir kavram ancak bence tasarımınız (renk seçimi/görsellik/ ekran kalabalıklığının oranı vs.) çok çok iyi.
2- Avukat meslektaşlar internette dilekçe yayına genel olarak pek sıcak bakmayabiliyor, bu konuda eleştiri alabilirsiniz belirtmek istedim. Sitenizin hedef kitlesi avukatlar olduğu için bu eleştiriyi dikkate almak isteyebilirsiniz. Dilekçeleri sadece üyelerin erişebileceği hale getirirseniz bence sorun çözülür.
3- Yine bazı avukat meslektaşların mesleki bilgilerini (dosya/müvekkil bilgileri vs.) internette online barındırma konusunda çekinceleri olabiliyor. Benim kişisel olarak katıldığım bir çekince değildir ancak bilgi sahibi olmak açısından bu konuyu okuyabilirsiniz:
http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=48902
4- Uyap uyumlu icra takiplerinin online hazırlamaya yönelik bu aralar biraz fazla mı site açıldı, ben mi yanlış hatırlıyorum?
5- Bu işi (uyap uyumlu online icra takibi hazırlama) uzun vadede yürütülebilecek ve ticari getirisi olacak bir iş modeli olarak görüyor musunuz? Neticede bu hizmeti birgün birilerinin ücretsiz vermesini ben çok olası görüyorum (adalet bakanlığı, barolar, tbb, hukuk siteleri, başka bir hukuk hizmeti pazarlamayı hedefleyen hukuk yayıncıları vs.). Böyle ücretsiz bir alternatif çıktığında yıllık üyelik ücreti ile bu hizmeti veren sitelerin iş modeli geriye dönüşsüz bitebileceğinden yatırım için çok uygun bir alan mı bilemiyorum.
6- Siteye ilk girenlere kayıt yapmadan içeride neler olduğunu görebilecekleri bir imkan vermenizin iyi olacağını düşünüyorum (bir demo hesabı, en azından ekran görüntüleri vs.). Örneğin ben kişisel olarak heryere kayıt yapmaya karşıyımdır, o nedenle de mesela sitenizin asıl işlevinin olduğu kısımlarını görme imkanım olmadı. Ziyaretçilerinizin satacağınız hizmeti fazla zahmete girmeden görebilecekleri bir imkan sağlamanız iyi olur diye düşünüyorum. Sitenizin üyelere özel kısmını göremediğim icra takibinin hazırlanması arabirimleriyle ilgili bir görüş bildiremiyorum.