Mesajı Okuyun
Old 21-10-2010, 22:43   #67
üye25928

Alıntı:
Yazan Gemici
Konu türlü çeşitli yönlerden değerlendiriliyor. Değerlendirilmeli ve üzerinde tartışılmalı.
Tartışmanın en belirgin yanı Sayın Av.Mehmet Saim Dikici'nin de belirttiği gibi kafaların karışmış olması. Kafaların karışmasına yol açan etken Yargı'nın sergilediği tablo.
Tabloya yakından bakalım:
1. Yargı referandumdan önceki yargı; Referandum öncesi ve referandum sonrası yargı arasında yapısal bir değişme yok. Kadro aynı kadro.
2. Referandum öncesi ve refrandum sonrası iktidar arasında da bir değişme söz konusu değil.
3. Buna rağmen HSYK seçiminde hakim ve savcıların tercihlerinin İktidarın isteği yönde olduğu söyleniyor.

Durum böyle olunca da akla şu soru geliyor.
'Şimdiye kadar bağımsız olarak bildiğimiz Yargı gerçekten bağımısız mıydı?'

Saygılarımla

Mükemmel bir noktaya temas ettiniz üstadım

Alıntı:
Yazan Av.Mehmet Saim Dikici
Teşekkür ederim, mesajınız üzerine yazıyı okudum. Keşke hiç okumasaydım, kafam iyice karıştı. Bu yazıyı inşallah vatandaşlarımız okumazlar.

Yazı içeriği gerçekten birebir doğru ise; (Saygın bir Hakim bunu söylüyorsa doğru kabul etmek zorundayım) vay memleketimin haline!

Vay ki vay!

Benim kafamı karıştıran nokta neden Saygıdeğer yargıcımızın bu açıklamayı kurula seçilemedikten sonra yapmış olması?

Ayrıca hiçbir kimse -ülkenin en iyi yargıcı da olsa- bir başkası payına bu kadar ağır ithamlarda bulunamaz. Çünkü bu ülkede Darbecilere dava açtığı, iddianame hazırladığı yahut kılık kıyafeti bazı kesimlerce beğenilmediği için görevden ihraç edilen savcılar yargıçlar da var. Hala tanıdığım 1. sınıf olup -olmayıp görevini fevkalade idrak eden ve bağımsızlığını tarafsızlığını leke sürmeden başı dik yoluna devam eden yargıçlar var.

Ama şuna mutlu oldum, burada değerli yargıcımız -bizler hsyk seçimlerini tartışırken- seçimler öncesindeki kendi ve çevresinde gördüğü yozlaşmayı dışa vurmuş. Yani bu yozlaşma onun deyimiyle yeni değil. Böyle olunca da herhalde kendisi değişikliğe pozitif yaklaşmış olmalı.

Esenlikler.