Konu
:
HSYK Adayı Yargıçlar Seçim Yarışına Başladı!
Mesajı Okuyun
21-10-2010, 13:50
#
63
Av.Mehmet Saim Dikici
Alıntı:
Yazan
Av.Cengiz Aladağ
Dün gece Aydın Başar'ın adalet.org'da yazdığı "Minik bir değerlendirme" adlı yazıyı okuyunuz.
Herşey açık ve net.
Teşekkür ederim, mesajınız üzerine yazıyı okudum. Keşke hiç okumasaydım, kafam iyice karıştı. Bu yazıyı inşallah vatandaşlarımız okumazlar.
Hakimlik sınavına 1990'da girip, hiç kimsenin torpilini de sağlamadan yani özetle bu konuda tamamen "kimsesiz bir aday" olarak yazılı sınavı kazandım. Mülakata çağırdılar ona da gittim. Yine hiç bir tanıdığım, dayım, amcam, falanım - filanım olmadan mülakatı da kazandım. Aday hakim oldum. Yani yazıda yer verilen ilk eğilme bükülme olayını ben yaşamadım.
Sonra hakimlik stajına devam ettim ve kimseye eğilmeden, bükülmeden elde ettiğim bu saygın görevin stajını; kendi isteğimle -istifa ederek- bıraktım. Dolayısıyla hiç hakimlik görevinde bulunmadığım için de teftiş vs gibi hususları, tayin için hediye götürmeleri vs. ben hiç bilemedim.
Yazı içeriği gerçekten birebir doğru ise; (Saygın bir Hakim bunu söylüyorsa doğru kabul etmek zorundayım) vay memleketimin haline!
Vay ki vay!
Av.Mehmet Saim Dikici
Üye Kimliği
Av.Mehmet Saim Dikici İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Mehmet Saim Dikici İsimli Üyenin İnternet Sayfası
Av.Mehmet Saim Dikici İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın