21-10-2010, 13:43
|
|
|
Duruşmanın saatinden önce gorulmesi
Öncelikle tüm meslektaşlarıma kolay gelsin diyorum ve bugün yaşadığım bir olay hakkında değerli görüşlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. Bugün saat 12.00 da İstanbul dısında bir asliye hukuk mahkemesinde duruşmamız vardı, 2 davalı ve davacinin arasinda görülecek duruşmadan önce davalılardan birinin vekili olarak davalı asıl ile duruşma saatine 5 dak. Kala, salonun 10 metre ilerisinde( önümüzde kolon olduğu için duruşma salonunu göremiyoruz) konuşuyorduk, hemen ardından diğer davalı ve davacı vekilinin duruşma Salonu'ndan kosarcasina çıktıklarını görünce yokluğumuzda ve saatinden önce duruşmanın görüldüğünü farkettik, hakîmin yanına koştuk, ardından davacı vekilini otoparkta yakaladık( orada bulunduğumuzun farkindaydilar) celse zaptını yeniden actiracagimizi söyledik, siz ne yapıyorsanız yapın, biz çıkıyoruz dediler, ardından tekrar hakîmin yanına çıktık ve celse zaptının yeniden tutulması gerektiğini söyledik, hiç olmazSa bu durumu tutanak altına alalım dedik ( bu esnada mübaşir hata bende taraflara seslenmedim) dedi, hakim bizden musade istedi ve o esnada sanırım bir telefon görüşmesi yaptı, ardindan bu konuda hiç bir şey yapamayacağını soyledi. Baskılar sonrasında da davalı vekili olarak benim duruşma gün ve saatinde Adliye'de hazr bulundugumu içeren bı tutanak tuttu o kadar. Zaman'ından önce duruşmanın görüldüğü ve mübaşir tarafından tarafların cagirilmadigi hususunu tutanağa geçirmedi, bu nedenle bilirkişi raporuna itiraz beyanlarımızı dosyaya sunamamis ve inşaat mühendisi bilirkişi tarafından yeniden değerlendirme yapilmasi talebimiz degerlendirilemeden dosya hesap bilirkişisine gönderilmiş oldu. Bu asamada yapılması geren birsey var ise, yada ağladığım bir husus, paylaşırsanız minnettar kalacağım, ayrıca hakîmin bu tavrı şikayet edilebilir mı, şimdiden teşekkürler...
|