21-10-2010, 11:08
|
|
|
 |
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Av.Cengiz Aladağ |
 |
|
|
|
|
|
|
Dün gece Aydın Başar'ın adalet.org'da yazdığı "Minik bir değerlendirme" adlı yazıyı okuyunuz.
Herşey açık ve net.
|
|
 |
|
 |
|
Aydın BAŞAR
Bizler,mesleğin başından itibaren başımızı,belimizi eğerek bu mesleğe gireriz.İlk önce bu mesleğe girmek için torpil bulmak gerekir.İlk kırılma noktası burasıdır.Baş ve bel bir kere eğilmeye başlamıştır.Mesleğe başlarız ,bu sefer müfettiş korkusu başlar.Tayinlerimizde torpil aramak hak arayışına dönüşmüştür.Teftiş raporlarında kişiliğiniz hepten ezilir.Sonra Ankaraya elinizde hediyelerle gidersiniz.Büyük abilerinizin kapılarında o hediyeleri vermek için öyle beklersiniz.Onlarda merakta olurlar ,bizim çocuklar acaba yine ne getirmişlerdir diye.Haşa kurul üyeleri bu mesleğin Tanrıları gibidir.Onların hikmetinden sual sorulmaz.Makam kapmak kolay değildir ,bizim meslekte.Hele bir makam sahibi falanda olursanız orada durmak ,hiç kolay değildir.Alışmışsınızdır bir kere,makam arabasına,en iyi odaya,çevrenizde size özel saygı gösterilmesine,kişiliğinizden vazgeçer o makam ile yaşamaya başlarsınız.Hatta kişiliğiniz ile makam çatıştığında pek çoğu makamı kaybetmek istemez.Her ne pahasına olursa olsun.Gençler korkularla eğitilir.Çizilirsin,kara listeye alınırsın vs gibi.Birinci sınıf olayımda ,bakın o zaman ne çok konuşacağım diyenlere rastlarsınız çevrenizde.Ve eğer ortam iyiyse yani arka kavi ise bazıları aslan kesilir.Bu mesleğin bağımsızlık vs sorunu yoktur.Evrensel değerler önemli değildir.O sıra iktidarda kim varsa bazı değerler ve ilkeler ona göre şekillenir.
Ancak bizler 11 mucizesini gerçekleştirecek kadar da yetenekliyizdir.163 kişiden 11 kişiyi hiç haberimiz olmaksızın hepsini en yüksek oyla seçebiliriz.Bu yönde meslektaşlarımız arasındaki telepati de çok gelişmiştir.İşte yukarıdaki özelliklerimizde bizde böyle bir yetenek oluşturmuştur..
Yani aslında herşey dışardan görüldüğü gibi değildir.Çok fazla şey beklemeyin bizden.Biz dışarıdakilerden çok iyi değiliz.
Sizinde aklınıza gelen korkular var ise lütfen yazınız.Kralın çıplak olduğu bilinsin.
Hadi yine birileri çıksın sen bizim mesleğimize hakaret ediyorsun desin.Bu sözlerden gocunmayanlar ,bu tespitin içine girmeyenler,çıkıp bağırmasınlar..Zaten öyle iseler ,ben onları öpüp başımda ve yüreğimde gezdiririm.Ben sadece bir dönüp kendimize bakmak istedim.Eksik söylediklerim veya yanıldığım hususlar olabilir.Selam ve saygılar..
Not:Biri bana yine seçim kaybetti diye bu yazıları yazıyor edebiyatıda yapmasın.Bu şekilde kaybetmek benim için kazançtır ve onurdur.Ne yapmam gerekir.Doğrularımı anlatmaktan vazmı geçeceğim.Ben bu sitede 10 yıldır aynı şeyleri yazıyorum.Yoksa 18 Ekim pazartesi gününden sonra değil.Ve süreç içersinde kimin kazanıp,kimin kaybettiği de ortaya çıkacaktır..
|