Mesajı Okuyun
Old 20-10-2010, 17:14   #57
üye25928

Alıntı:
Yazan Av.Mehmet Saim Dikici
Üstadım, konu hassas. Bu itibarla konuyu iyice açıp, "ateşi körükleyen" durumuna da düşmek istemiyorum.

Öz ifadeyle şimdilik şunu söylemek zorundayım:

Bazı üyelerce; "Hükümet tarafından seçim öncesi yayıldığı iddia edilen" listenin seçimi kazandığı... yönündeki eleştirilerin, on bin küsür saygıdeğer hakim ve savcımıza ağır bir itham olarak da yorumlanabileceğini unutmamak gerekir.

Evet, aynı endişelerinizi paylaşıyorum. Ek olarak şunu da belirtmek istiyorum. Referanduma gitmeden önce Anayasanın 148. Maddesindeki açık engele rağmen paketi esastan Anayasa mahkemesine gönderip, her üyeye tek oy kısmını iptal ettiren kişilerin ki o şekilde daha demokratik olacağını bildikleri halde paketin o kısmı çıkınca belli nüfuz oranlarının devreye gireceklerini bildiklerinden dolayı Anayasana Mahkemesinin Anayasayı ihlal etmesine ses çıkarmayan, buradaki esastan her üyeye ayrı seçim konusunu dayatan bir oluşumun bakış açısını samimi bulmuyorum.

Paketteki ilk haliyle daha demokratik bir seçim süreci olacaktı. Ama Anayasa Mahkemesi 148. maddedeki esas denetim engellini bilmediği için herhalde pakette bazı yerleri iptal etmişti. Şayet iptal olmasaydı bu sonuçlara göre, Yarsav Derneğinin listesinden 2. kişi şu an HSYK-da olacaktı.